S podrškom za 5G, Apple je sada spreman za zauzimanje većeg udjela na kineskom tržištu

Kina je najveće svjetsko 5G tržište, a među top 5 mobilnih kompanija u Kini jedino Apple nije imao telefon s podrškom za 5G. S iPhoneom 12, to se promijenilo.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 14.10.2020. / 11:33

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kina je ključni sastojak u Appleovom receptu za uspjeh, komentirao je predstavljanje novih modela iPhonea analitičar WedBush Securitiesa Daniel Ives dodavši kako bi jedna nova opcija na svim modelima iPhonea 12 mogla biti dovoljna da privuče veliki broj kineskih korisnika. Ta opcija je - podrška za 5G.

Slika nije dostupna Apple žestoko napada smartphone tržište: Predstavljena čak četiri nova modela iPhonea, svi s podrškom za 5G

Nova generacija mobilne mreže koja će korisnicima donijeti veće brzine i manju latenciju još nije zaživjela na brojnim svjetskim tržištima, no ona se u Kini ubrzano razvija i širi. Kina je najveće svjetsko 5G tržište, s najvećim brojem 5G uređaja na svijetu. U drugom kvartalu ove godine, gotovo polovica isporučenih pametnih telefona u Kini imala je 5G povezivost, što jasno pokazuje trendove u toj zemlji, a te trendove nisu smjeli zanemariti niti u Appleu.

Među pet najvećih mobilnih kompanija na kineskom tržištu, njih 4 u ponudi imaju telefone s podškom za 5G, a samo jedna nema - Apple. Nadogradnja na 5G bit će iznimno važna za Apple u pokušaju privlačenja pažnje kineskog tržišta, komentirao je za CNBC analitičar IDC-a Will Wong.

Slika nije dostupna Jeste li primijetili točkice na iPhoneu? Zahvaljujući novoj Appleovoj opciji, sada možete znati špijunira li vas netko

Wong posebno ističe situaciju s pandemijom u kojoj se danas nalazi Kina u odnosu na ostatak svijeta - dok koronavirus u Europi i drugim dijelovima svijeta divlja i nezaustavljivo se širi, COVID-19 je u Kini manje-više pod kontrolom. Zahvaljujući pozitivnoj situaciji s koronom, kineska se ekonomija oporavlja puno brže i raste potrošnja građana pa se i u Appleu nadaju kako će uzeti dio tog kolača sa svojim novim modelima iPhonea s 5G-om.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti