Apple nastavlja pregovore s proizvođačima komponenata za svoj električni automobil

Nove glasine kažu kako je Apple već održao sastanke s južnokorejskim kompanijama koje bi trebale sudjelovati u razvoju njihova automobila.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 11.08.2021. / 10:07

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Odavno je dobro poznato da Apple ima velike planove na automobilskom tržištu te bi tijekom ovog desetljeća trebali predstaviti svoje prvo električno vozilo s velikim stupnjem autonomije koje su mediji prozvali Apple Car. Službeno, naravno, nema nikakvih informacija o tome, no zahvaljujući brojnim glasinama znamo kako bi se njihov automobil na tržištu trebao pojaviti između 2025. i 2028.

Slika nije dostupna Nema više tajni: Ovo je još jedan dokaz velikih Appleovih planova za ovo desetljeće

Kao neki od potencijalnih partnera s kojima je Apple trebao surađivati na automobilu početkom godine spominjali su se Hyundai i Kia. Iz Hyundai su skoro pa potvrdili suradnju s Appleom, no na kraju su sve te informacije demantirane. Također, kao partneri spominjale su se i kompanije poput BMW-a i Nissana, kao i startupa Canoo, no čini se kako do sada Apple ipak nije našao pravog partnera s kojim bi krenuo u osvajanje automobilskog tržišta.

To bi se uskoro ipak moglo promijeniti jer prema novom izvještaju južnokorejskih medija, čini se kako Cook i ekipa trenutačno pregovaraju s nekoliko proizvođača komponenata za električna vozila iz Južne Koreje. Kao i u slučaju Appleovog biznisa s pametnim telefonima, kompanija traži poslovne partnere u Koreji za svoj biznis s električnim vozilima, komentirao je Appleove planove anonimni izvor za medije. Prema tim izvorima Apple je već održao uspješne sastanke s nekoliko južnokorejskih kompanija. Spominju se SK Innovation, podružnica SK Groupa specijaliziranog za baterije za električna vozila, zatim LG Electronics, kao i proizvođač dijelova za automobile Magna International.

Slika nije dostupna Tim Cook je napokon progovorio o Appleovim planovima za autonomna vozila te je automobile usporedio s - robotima

S obzirom na to da će proći još dosta vremena prije nego Apple predstavi svoj automobil (naravno, uvijek je moguće da na kraju i odustanu od tog projekta), jasno je kako sljedećih mjeseci i godina možemo očekivati brojne nove glasine oko Apple Cara, a nadamo se kako bi mogli saznati i neke službene informacije iz kompanije.

Izvor: 9to5Mac

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti