Tim Cook je napokon progovorio o Appleovim planovima za autonomna vozila te je automobile usporedio s - robotima

Gostujući na jednom podcastu, prvi čovjek Applea odgovarao je na upite voditeljice o planovima kompanija vezanim uz autonomna vozila.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 06.04.2021. / 10:32

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Proteklih mjeseci na mreži su se pojavile svakakve glasine o potencijalnom Appleovom autonomnom automobilu. Prema nekim šuškanjima s interneta, Apple namjerava razviti vlastiti električni automobil, dok su druge glasine govorile kako razvijaju autonomnu tehnologiju koju bi trebali implementirati drugi proizvođači automobila u svoja vozila. Iz Hyundaija su čak i komentirali kako ih je Cookova kompanija kontaktirala oko zajedničkog razvoja električnog automobila, no naknadno su te informacije demantirali, a na kraju i odustali od suradnje s Appleom.

Slika nije dostupna “Nešto novo i predivno”: Apple odabrao osobu koja će voditi misteriozni projekt

Dok su mediji proteklih mjeseci objavljivali razne provjerene i neprovjerene informacije i nagađanja, iz Applea su šutjeli. Sve do sada. Naime, jučer je Tim Cook gostovao na podcastu poznate tehnološke novinarke Kare Swisher te je, među inim, govorio i o njihovom autonomnom automobilu. Konkretne informacije oko toga što spremaju, naravno, nije rekao, no njegove izjave jasno pokazuju da imaju velike planove na tom tržištu. Kakvi su ti planovi, koji se uvijek mogu promijeniti, nije poznato.

Ono što je zanimljivo je da je Cook automobile nazvao - robotima. Autonomni automobil je robot. A postoje mnoge stvari koje možete napraviti s autonomijom. I vidjet ćemo što će Apple napraviti, misteriozan je bio Cook, naglasivši kako je autonomija ključna tehnologija.

Slika nije dostupna Apple će uložiti više od milijardu eura u stvaranje Europskog silicijskog dizajn centra u Münchenu

Voditeljica je pokušala dobiti odgovor na pitanje razvijaju li automobil ili tehnologiju, no nije ga dobila. Cook je rekao kako Apple voli integrirati hardver, softver i servise”, kao i posjedovati primarnu tehnologiju “oko koje se sve vrti. Njegove izjave kao da daju naslutiti da bi Apple mogao razvijati i automobil i tehnologiju, no jasno je kako ćemo za neke konkretne i službene informacije trebati sačekati puno vremena, vjerojatno nekoliko godina. Najoptimističnije prognoze oko dolaska (potencijalnog) Appleova automobila govore o 2025., dok druge prognoze govore da ga ne trebamo očekivati prije 2027. ili čak 2028. godine pa je jasno da se do tada svašta može promijeniti.

Izvor: CNBC
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti