“Nešto novo i predivno”: Apple odabrao osobu koja će voditi misteriozni projekt

Dan Riccio ima novi zadatak u Appleu - radit će na novom projektu oko kojeg je jako uzbuđen. Naravno, nije htio otkriti o čemu se radi.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 26.01.2021. / 12:16

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Može li nas Apple iznenaditi s nekim potpuno novim proizvodom ili gadgetom? Glasine vezane uz njihove nove proizvode s kojima napadaju nova tržišta ponajviše se odnose na tri vrste proizvoda - pametne naočale (odnosno naočale s podrškom za virtualnu i proširenu stvarnost), lokator sličan Tileu te, naravno, Apple Car. No Tim Cook i Appleovi direktori možda imaju još ponekog asa u rukavu. O čemu se radi, još nije poznato.

Virtualna stvarnost Procurilo najviše detalja do sada: Apple napada tržište virtualne stvarnosti

Glasine o misterioznom projektu pojavile su se nakon što je kompanija promovirala Dana Riccia na novu ulogu u kojoj će se u potpunosti “fokusirati na novi projekt”. Da je riječ o nečem velikom, možemo naslutiti po tome što će odgovarati direktno prvom čovjeku kompanije Cooku. Maštu ljubitelja Applea zainteresirao je i sam Riccio koji je rekao da se veseli što će raditi ono što najviše voli: Fokusirat ću svoje vrijeme u Appleu na stvaranje nečeg novog i predivnog oko čega sam jako uzbuđen.

Slika nije dostupna I u Appleu su iznenađeni: Slaba potražnja za najjeftinijim iPhoneom, korisnici traže skuplje modele

Hoće li to “novo i predivno” možda biti rad na nadolazećem automobilu, pametnim naočalama ili u planu zaista imaju neki misteriozni projekt, naravno, nije htio reći, no nadamo se kako će se uskoro pojaviti barem nekakve glasine o tome. Riccio je do sada bio na poziciji starijeg predsjednika hardverskog inženjeringa Appleovih uređaja te je dio “izvršnog tima” Applea još od 2012.

Izvor: CNBC
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti