Nema više tajni: Ovo je još jedan dokaz velikih Appleovih planova za ovo desetljeće

Ulrich Kranz novo je ime u Appleu, a kako je riječ o poznatoj osobi iz automobilske industrije, mnogi to smatraju još jednim dokazom razvoja Appleova automobila.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 11.06.2021. / 10:59

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Za Appleov automobil možemo reći da je jedna od lošijih tajni Silicijske doline. Iako Cook, naravno, ne želi javno govoriti o razvoju automobila, brojne glasine i informacije koje godinama kruže internetom i tehnološkom/automobilskom industrijom jasno ukazuju na Appleove planove - razvoj električnog, a možda i autonomnog vozila.

Slika nije dostupna Apple konačno pronašao partnera za proizvodnju svojeg prvog električnog automobila?

Tim “dokazima” sada možemo dodati i još jedan - Appleu se pridružio Ulrich Kranz, dobro poznato ime automobilske industrije s iskustvom u BMW-ovu odjelu za razvoj električnih vozila, gdje je, među inim, radio na razvoju modela i3 i i8. Nakon toga neko je vrijeme obnašao dužnost CEO-a u startupu za razvoj električnih vozila Canoo. Tu je poziciju nedavno napustio, a sada vidimo i zašto - dobio je poziv iz Applea da sudjeluje u razvoju Apple Cara.

Kranz je jedno od najjačih imena iz automobilske industrije koje je Cook doveo u svoju kompaniju te bi njegovo znanje i iskustvo trebali pomoći kompaniji u napadu na tržište kojim trenutačno dominira Tesla. Tu će se pridružiti Dougu Fieldu, koji je, dok je radio u Tesli, vodio razvoj Modela 3. S novim pojačanjem u svojim redovima Apple već ima respektabilnu ekipu s velikim iskustvom u razvoju električnih automobila, a jasno je da ima i više nego dovoljno sredstava koje može uložiti u dizajn i proizvodnju vozila s brendom jabuke.

Prema dosadašnjim informacijama, Apple je još prije sedam godina počeo s razvojem vlastitog vozila, no od toga su odustali 2016. kako bi se, kako su tada mediji govorili, fokusirali na razvoj autonomne platforme za automobile, umjesto samog vozila. No čini se kako su se ti planovi promijenili te su fokus ponovno prebacili na razvoj vlastitog električnog automobila.

Slika nije dostupna Tim Cook je napokon progovorio o Appleovim planovima za autonomna vozila te je automobile usporedio s - robotima

Treba naglasiti kako je razvoj Apple Cara i dalje u ranoj fazi, pa će proći još najmanje nekoliko godina (spominje se razdoblje od 2025. pa do 2028.), a možda i više, prije nego što ugledamo konačni proizvod i Apple predstavi, kako ga neki mediji nazivaju - iPhone na kotačima.

Izvor: Autoblog
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti