Apple je "vrlo blizu" potpisivanja ugovora s korejskom tvrtkom LG Electronics i kanadskim automobilskim dobavljačem Magna International, prenosi Korea Times, pozivajući se na izvor koji je upoznat s navedenim razvojem događaja.

Od LG-ja i Magne se očekuje da surađuju na inicijativi koja je nazvana "LG Magna e-Powertrain", a upravo bi ta suradnja trebala postati temelj za proizvodnju prvih Appleovih automobila, piše Korea Times.

LG Magna e-Powertrain je vrlo blizu potpisivanja ugovora s Appleom, prema kojima bi oni upravljali početnim volumenom proizvodnje Appleovih električnih vozila, navodi spomenuti neimenovani izvor te dodaje da se oko detalja još uvijek raspravlja.

Razina proizvodnje ne bi u početku bila vrlo visoka, jer bi Apple svoje prve električne automobile iskoristio za ispitivanje njihovog tržišnog potencijala.

Ranija izvješća govorila su o 2025. godini kao godini u kojoj bi Apple na tržište pustio svoj prvi električni automobil, koji bi isto tako trebao imati i mogućnost autonomne vožnje.

Korejski list spomenuo je i nedavni izlazak LG-ja s tržišta mobitela u kontekstu mogućeg partnerstva s Appleom i nastojanja te korejske tvrtke u traženju prilike za rast na tržištu automobilskih komponenti, jer je LG u ožujku agresivno proširio proizvodne kapacitete za postojeće automobilske komponente.

Dok Apple nudi vrlo malo informacija oko svojih nadolazećih projekata, zasad se čini da taj tehnološki div nije zainteresiran za dizajn vlastitog električnog automobila, već tek pružanja softverskih usluga proizvođačima automobila.

Iz LG-ja i Magne se isto tako zasad nisu oglasili o svemu.

Izvor: Korea Times

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju