Apple predstavio još “jednu stvar” — Watch!

Ovo je definitivno najvažniji trenutak za Tima Cooka i njegova vodstva u Appleu. Službeno je obilježena post Jobs era!

Saša Fišter sasa@zimo.co | 09.09.2014. / 20:10

Apple predstavio još “jednu stvar” — Watch!

Ovo je definitivno najvažniji trenutak za Tima Cooka i njegova vodstva u Appleu. Službeno je obilježena post Jobs era! 

Kvadratičastog oblika i kružnih elemenata u korisničkom sučelju, Apple Watch izgleda prilično luksuzno i detaljno. “Apple Watch je najosobniji uređaj koji smo ikad napravili”, ponosno je istaknuo Cook noseći na ruci ovaj uređaj. 

Naravno, uređaj je namijenjen između ostalog za praćenje fitnes aktivnosti i vitalnih znakova. 

“Možete ga nositi cijeli dan u bilo kojim situacijama”, istaknuo je Cook predstavljajući novitete koje pruža Watch. Sa stražnje strane uređaja nalaze se vrlo neobični senzori putem kojih se prikupljaju podaci sa ruke. 

Apple predstavio još “jednu stvar” — Watch! Početni zaslon je osmišljen prilično drugačije od svega što smo dosad vidjeli, te umjesto standardnih Appleovih ikona jedne pored druge, odnosno jedne ispod druge, Watch ima okrugle ikone razmještene po zaslonu. 

Watch ima ugrađen Siri za lakšu komunikaciju pomoću koje možete slati i čitati poruke i sve već poznate stvari. Uređaji međusobno komuniciraju, pa tako možete nacrtati nešto na brzinu ili pak poslati svoje zdravstvene podatke na drugi Watch. Također, možete vidjeti listu prijatelja. 

Watch ima sapphire staklo s senzorima za pritisak pa tako može razlikovati “tap” od “pritiska”. Zamislite pristisak kao desni klik mišem. LED-ice ispod služe za čitanje otkucaja srca, a GPS se učitava pomoću iPhonea, tu je i MagSafe adapter za punjenje. 

Sam uređaj ima nekoliko različitih remena koji se mogu uklopiti u vaš outfit, pa tako imate kožni, od nehrđajućeg čelika, u raznim bojama, itd. 

Također, tu je i manja verzija sata, dakle glasine su ipak bile točne.

Uređaj može gotovo sve što i iPhone, dakle pregledavanje slika kao i čitanje poruke na koje će vam uređaj sam ponuditi najkraći odgovor analizirajući samu poruku, dobra stvar jer nitko ne želi tipkati na uređaju. Također, dopisivanje je moguće većinom preko smileya baš onako kako smo navikli na Viberu ili drugim aplikacijama za dopisivanje. 

Tu su i Appleove karte koje će vam različito vibrirati prema skretanju koje trebate obaviti. Kao što se očekivalo, uređaj ima podršku za aplikacije treće strane, pa se tako tu već nalaze Twitter, Facebook, America Airlines i mnoge druge. Činjenica je da aplikacije na WatchKitu nisu ništa revolucionarne s obzirom na Googleovu Wear platformu.

Tri su različita modela: Apple Watch, Apple Watch Sport i Apple Watch Edition. Uređaj će raditi s iPhone 6, 6 Plus, 5, 5C i 5S.

Uređaj ima cijenu od 349 dolara i u prodaju stiže početkom sljedeće godine. O trajanju baterije nije bilo riječi, no bitno je spomenti da će Watch raditi s Apple Pay-om.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti