Appleova škola PR-a pokazala se kao nešto što funkcionira zadnjih nekoliko godina, ja zašto ne bi i sada. Kako je bilo za očekivati, najnovija vijest je tzv ‘touch bar’ drugim riječima, Apple je izbacio novi model MacBook Pro-a s zaslonom osjetljivim na dodir koji se nalazi umjesto funkcijskih tipka — prvi red tipkovnice.

Naime, Apple je ujedno i prva kompanija koja je izbacila funkcijske tipke, te ih učinila puno efikasnijima, pa se tako one mijenjaju zavisno o aplikaciji koju trenutno koristite, što ubrzava i olakšava korištenje samog prijenosnika. Iako je Appleov laptop moćniji, tanji, volumenom manji i ljepši, cijena je i dalje paprena, pa ćete tako za 13-inčnu verziju morati izdvojiti oko 12.000 kuna u Americi, što znači da bi kod nas cijena mogla rasti i preko 15.000 kuna (uzmimo ovo s rezervom).

Ono što je zanimljivo jest da je Apple ‘ubio’ MacBook Air novim Pro-om, što znači da postoji i jeftiniji a jači model no bez ‘touch bar-a’, što znači da Apple ne kani više proizvoditi nekad popularan MacBook Air. Novi Pro laptopi dovoljno su tanki, efikasni, snažni i preferencama konkretni, da bez problema mogu zamijeniti i nadmašiti performanse MacBook Air-a, pogotovo kada pričamo o samom dizajnu.

Prije nego što dublje zakoračimo u novu tehnologiju MacBook Pro-a, valja pričekati prve recenzije da vidimo, je li novi Appleov prijenosnik uistinu toliko dobar, odnosno vrijedi li tih novaca?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju