Apple predstavio novi MacBook, ‘ubio’ MacBook Air

Appleova današnja prezentacija prošla je u skladu s glasinama, pa je tako najnovija vijest tzv. ‘touch bar’.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 27.10.2016. / 21:07

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Appleova škola PR-a pokazala se kao nešto što funkcionira zadnjih nekoliko godina, ja zašto ne bi i sada. Kako je bilo za očekivati, najnovija vijest je tzv ‘touch bar’ drugim riječima, Apple je izbacio novi model MacBook Pro-a s zaslonom osjetljivim na dodir koji se nalazi umjesto funkcijskih tipka — prvi red tipkovnice.

Naime, Apple je ujedno i prva kompanija koja je izbacila funkcijske tipke, te ih učinila puno efikasnijima, pa se tako one mijenjaju zavisno o aplikaciji koju trenutno koristite, što ubrzava i olakšava korištenje samog prijenosnika. Iako je Appleov laptop moćniji, tanji, volumenom manji i ljepši, cijena je i dalje paprena, pa ćete tako za 13-inčnu verziju morati izdvojiti oko 12.000 kuna u Americi, što znači da bi kod nas cijena mogla rasti i preko 15.000 kuna (uzmimo ovo s rezervom).

Ono što je zanimljivo jest da je Apple ‘ubio’ MacBook Air novim Pro-om, što znači da postoji i jeftiniji a jači model no bez ‘touch bar-a’, što znači da Apple ne kani više proizvoditi nekad popularan MacBook Air. Novi Pro laptopi dovoljno su tanki, efikasni, snažni i preferencama konkretni, da bez problema mogu zamijeniti i nadmašiti performanse MacBook Air-a, pogotovo kada pričamo o samom dizajnu.

Prije nego što dublje zakoračimo u novu tehnologiju MacBook Pro-a, valja pričekati prve recenzije da vidimo, je li novi Appleov prijenosnik uistinu toliko dobar, odnosno vrijedi li tih novaca?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti