Apple predstavio novi tablet iPad Air

'iPad je jedan od najuspješnijih proizvoda u Appleovoj povijesti, te je početkom mjeseca prodano 170 milijuna iPada ukupno!' — Tim Cook.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 22.10.2013. / 20:14

Apple predstavio novi tablet iPad Air

"iPad je jedan od najuspješnijih proizvoda u Appleovoj povijesti, te je početkom mjeseca prodano 170 milijuna iPada ukupno!" — Tim Cook.

Na tržištu iPad koristi preko 80% korisnika, tvrde iz Applea, te dodaju kako u App Storeu postoji preko 475.000 aplikacija izrađene isključivo za iPad. 

Uređaj ima novi zaslon 9.7 inča a sam uređaj je 20% tanji od prijašnjih uređaja, a također je lakši od svih prethodnika, što ga svrstava u najlakši full size tablet na svijetu. Uređaj ima A7 čip koji se također nalazi u novom iPhoneu 5S. Procesor i grafika je dvostruko moćnija od prethodne verzije, istaknuo je Phil Schiller.

Uređaj ima i podršku za LTE, 5MP iSight kameru i ostale značajke koje možete pogledati na slici iznad. Cijena uređaja je 499 dolara za 16GB WiFI, dok ostatak cijena možete vidjeti ispod, a u prodaju stiže od 1. studenog. Hrvatska se također nalazi na popis zemalja"

Naravno, svi koji će kupiti novi iPad Air imat će besplatan iLife i iWork

Što se tiče iPada mini od 7.9 inča, on je dobio Retina zaslon, nešto što se očekivalo odmah od početka. Uređaj također ima A7 čip s 64 bitno arhitekturom, te ima čak 4 puta bržu grafiku, a uz sve to baterija i dalje drži 10 sati. Uređaji će biti dostupni od kraja studenog, a cijena slabijeg modela koštat će svega 299 dolara.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti