Apple priprema čak tri nova iPhonea

Nakon velikog uspjeha s modelima iPhone 6 i 6 Plus, Apple za rujan planira njihove nasljednike, a navodno rade i na modelu iPhone 6C

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 27.03.2015. / 08:57

Apple priprema čak tri nova iPhonea

Nakon što su dugo vremena internetom kružile glasine kako Apple priprema jeftiniji model iPhonea s kojim će 'napasti' tržišta u razvoju i zauzeti veliki udio na smartphone tržištu, Tim Cook u rujnu 2013. predstavio je iPhone 5C i – razočarao. Pokazalo se da je, korisnicima koji žele jeftiniji iPhone, ovaj plastični model i dalje preskup (bio je samo sto dolara jeftiniji u odnosu na model 5S) te je većini ljubitelja ove kompanije i dalje bio drži skuplji model. Tržišni analitičari pretpostavili su kako će Apple brzo odustati od daljnjeg razvoja ovakvih jeftinijih telefona – pogotovo nakon što su prošlog rujna predstavili nasljednika modela 5S i potpuno novi phablet iPhone 6 Plus, ali ne i nasljednika ovog jeftinijeg telefona. No, prema novim glasinama koje su ovog tjedna objavili na Apple Insideru, čini se da Cook i ekipa ipak pripremaju novi jeftiniji iPhone te bi u rujnu ove godine po prvi puta trebali predstaviti čak tri nova modela svojih telefona, a jedan od njih bit će i iPhone 6C.

Bit će zanimljivo vidjeti kolika će iznositi cijena ovog telefona, odnosno hoće li biti još jeftiniji u odnosu na prethodnika ili će njegova prodajna cijena u SAD-u također iznositi 100 dolara uz potpisivanje dvogodišnjeg ugovora. Ako su informacije Apple Insidera točne, iPhone 6C trebao bi imati odličan hardver (A8 procesor koji pokreće aktualne modele) i ekran dijagonale 'samo' 4 inča. Osim jeftinijeg iPhonea, Apple će sigurno predstaviti i iPhone 6S i 6S Plus od kojih ne treba očekivati neke revolucionarne novitete ili dodatno povećanje veličine ekrana, već poboljšanja poput bržeg i jačeg A9 procesora, napredniju grafiku, kvalitetniju kameru i slično, a sva tri modela trebala bi imati tehnologije poput NFC-a i Touch ID senzora za otiske prstiju. Službenih informacija iz Applea, naravno, nema i ne treba ih niti očekivati sve do rujna kada bi trebali službeno predstaviti nove telefone. 

Foto: AFP

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti