Apple priznao: Novi iPad je sklon iskrivljavanju

Korisnici su primijetili da se novi iPad Pro iskrivljuje. Iz Applea su priznali da je to moguće. Ali, što sad?

Martina Čizmić | 20.12.2018. / 08:32

iPad Pro (Foto: Apple) (Foto: Apple)

Kad god Apple izbaci na tržište neki novi proizvod, novinari i zaljubljenici u tehnologiju diljem svijeta testiraju te proizvode. Često se ti testovi sastoje i od testa izdržljivosti u kojem se testira koliko je proizvod čvrsto napravljen, odnosno može li izdržati svakodnevnu upotrebu.

Nije rijetkost da se u takvim, ekstremnim, testiranjima proizvodi i iskrive. No, problem je kad takvi iskrivljeni dođu u originalnoj kutiji.

Upravo se to događa s novim iPad Pro uređajem. Sve više kupaca javlja da su iskrivljeni iPad dobili u originalno zapakiranoj kutiji ili pak da se uređaj iskrivio nekoliko dana nakon početka korištenja.

Savijanje iPada (Foto: YouTube) (Foto: Youtube)

I Apple je priznao postojanje "iskrivljenih" iPada.

U izjavi koju su poslali the Vergeu, napisali su kako je iskrivljavanje "posljedica proizvodnog procesa uređaja i ne bi se trebala pogoršavati ili negativno utjecati na rad iPada".

Navodno do iskrivljavanja dolazi tijekom hlađenja kućišta koje se sastoji od plastike i aluminija.

Problem je što korisnici koji su primijetili da je njihov iPad iskrivljen nisu sigurni trebaju li reklamirati svoje iPade i tražiti nove ili ih samo odnijeti u servis gdje će im uređaje "ispraviti".

Za sad korisnicima samo možemo savjetovati da bilo kakave promjene zabilježe i fotografiraju kako bi mogli poslije dokazati Appleu da iskrivljavanje nije nastalo njihovom krivicom.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti