Apple radi s Kobeom Bryantom na novom pametnom satu

O Appleovom pametnom satu načitat ćemo se još mnogo, no posljednje glasine govore kako je poznati NBA košarkaš Kobe Bryant viđen na Appleovom kampusu.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 29.06.2014. / 11:08

Apple radi s Kobeom Bryantom na novom pametnom satu

O Appleovom pametnom satu načitat ćemo se još mnogo, no posljednje glasine govore kako je poznati NBA košarkaš Kobe Bryant viđen na Appleovom kampusu. 

Uz Bryantovu pomoć, Apple navodno testira svoj pametni sat, koji bi osim svega već “standardnog” — mjerenje tlaka, otkucaja srca, pretrčanih i prehodanih koraka, itd. imao i senzor znoja, također, navodi se kako će uređaj imati 10 senzora. 

Sudeći prema 9to5Mac, Bryant se viđa s Appleovim šefom dizajna Jonyjem Iveom i njegovim timom kako bi raspravljali o novom proizvodu. Osim Bryanta, Apple radi i s Dustinom Brownom, igračem Bostonskih Red Soxa. 

Razlog zašto Apple još uvijek nije objavio proizvod je činjenica da se proizvod mora certificirati kao medicinski uređaj od strane administracije za hranu i lijekove. Isto tako poznato je da kompanija već surađuje s vodećim klinikama u Americi kao što su Mayo Clinic, Cleveland Clinic i s međunarodnim institutom za zdravlje vezano uz svoju Health App koja će navodno raditi na tzv. “iWatchu”. 

Zanimljiva činjenica je da bi uređaj trebao dolaziti u dvije varijante, muškoj i ženskoj, nešto što do sada niti jedan proizvođač nije napravio, te će biti dostupno nekoliko veličina ekrana, no nepoznato je još uvijek hoće li uređaj biti okruglog ili kvadratičastog oblika. 

Sve u svemu, tržište pametnih satova postaje sve interesantnije a na njega su već izašli brojni proizvođači poput Motorole, LG-a, Samsunga, Sonyja, Qualcomma, itd., no s druge strane sve više se zaboravlja “pionir” pametnih satova Pebble watch. 

Svakako će biti zanimljivo vidjeti kako će se Apple postaviti u odnosu na ostale igrače koji već polako kreću s prodajom pametnih satova.

Izvor DailyMail

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti