Apple smanjuje narudžbu novih iPhonea

Prema novom izvješću Jefferiesa, Apple je smanjio narudžbe za iPhone do kraja godine, pa bi tako za razdoblje srpanj/rujan broj novih uređaja pao s 40-45 milijuna na 25-30 milijuna.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 24.06.2013. / 16:01

Apple smanjuje narudžbu novih iPhonea

Prema novom izvješću Jefferiesa, Apple je smanjio narudžbe za iPhone do kraja godine, pa bi tako za razdoblje srpanj/rujan broj narudžbe novih uređaja pao s 40-45 milijuna na 25-30 milijuna.

Također, Apple izgleda da smanjuje zalihe i za blagdansko razdoblje sa 60-65 milijuna na 50-55 milijuna uređaja. To znači da bi Appleovo poslovanje iPhoneima raslo samo za 4.6 posto u odnosu na prošlu godine, no taj bi pad rasta mogao utjecati i na cijenu dionice — barem dok se ne pojavi neki novi proizvod.

Smatra se kako bi Apple do kraja godine mogao objaviti novu verziju iPhonea, no za sada nema puno informacija o tome, a osim toga već se duže vrijeme nagađa AppleTV koji se očito neće tako brzo pojaviti na tržištu, no zato se sve više pričao o nosivom gadgetu. Hoće li Apple na kraju objaviti svoje viđenje pametnog sata pokazat će vrijeme.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti