Apple u posljednjem tromjesečju zaradio rekordnih 13.1 milijardi dolara

Izgleda kako Apple ima razlog za slavlje. Naime, kako stoji u službenoj priopćenju, kompanija je ostvarila rekordni profit od čak 13.1 milijardi dolara.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 23.01.2013. / 23:06

Apple u posljednjem tromjesečju zaradio rekordnih 13.1 milijardi dolara

Izgleda kako Apple ima razlog za slavlje. Naime, kako stoji u priopćenju, kompanija je ostvarila rekordni profit od čak 13.1 milijardi dolara u posljednjem tromjesečju.

Ukupni prihod kompanije u zadnjem kvartalu iznosio je 54.5 milijardi dolara, dok je primjerice prošle godine u istom razdoblju profit iznosio 13.06 milijardi dolara uz prihode koji su dosegli 46.33 milijarde dolara.

Također, zanimljivo je spomenuti da je Apple isporučio 47.8 milijuna iPhonea, dakle 10 milijuna više nego godinu ranije, te čak 22.9 milijuna iPada, odnosno skoro 7 milijuna više nego u istom razdoblju lani.

Sve zajedno, Apple je prodao 75 milijuna iOS uređaja samo u posljednjem tromjesečju.

Apple je nadmašio i svoja očekivanja koja su bila 11 milijardi dolara profita i 52 milijarde prihoda, što je pokazatelj da kompaniji itekako dobro ide.

S druge strane, kao što je bilo i za očekivati, prodaja Mac računala pala je s 5.2 milijuna na 4.1 milijun, dok je prodaja iPoda palas 15.4 milijuna na 12.7 milijuna. U nastavku možete vidjeti i graf projekcije Wall Street Journala koji sve jasnije pokazuje.

Via TheVerge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti