Apple u rekordnom statističkom ruhu - aktivirano do sada pola milijarde iOS uređaja

Već ste mogli na našem portalu pročitati o fantastičnom Appleovom poslovanju u zadnjem tromjesječju, no prije nego li nastavimo dalje s drugim novinama nevezanim uz Apple i naš rukomet, vrijedi spomenuti još neke impozantne statistike koje su noćas otkrivene.

Zimo Zimo Ante Malenica | 24.01.2013. / 10:21

Apple u rekordnom statističkom ruhu - aktivirano do sada pola milijarde iOS uređaja

Već ste mogli na našem portalu pročitati o Appleovom fantastičnom poslovanju u zadnjem tromjesječju, no prije nego li nastavimo dalje s drugim novinama nevezanim uz Apple i naš rukomet, vrijedi spomenuti još neke impozantne statistike.

Prije svega, ističe se jedan nevjerojatan podatak - Apple je uspio do sada prodati preko pola milijarde iOS uređaja od kojih polovica ima svoj aktivirani iClud račun. Kada bi se pogledala brzina prodaje, u zadnjem tromjesečju to je bilo 10 iOS uređaja po sekundi. Takav tempo ne mogu pratiti ni pekare s toplim ukusnim pecivima.

Što se tiče App Storea, na njemu se trenutno nalazi preko 800 000 aplikacija. To je nešto malo više u odnosu na Google Play, no ako se prisjetimo strogih kriterija da bi nešto mogli prodavati u Appleovoj virtualnoj trgovini, rezultat je uvelike impresivniji. No, nismo još završili sa statistikama.

Prema Appleovim tvrdnjama, zanimanje za iPad mini je bilo toliko veliko da jednostavno nisu mogli zadovoljiti potražnju što znači da 23 000 tjednih posjetitelja Appleovih trgovina nisu išli doma sa onime po što su došli.

S druge strane, postojeći Appleovi korisnici dobili su preko Notification Centera 4 trilijuna obavijesti (definicija trilijuna), dok je Game Center skupio do sada 200 milijuna korisnika. Usporedbe radi, Sony i Microsoft imaju pojedinačno oko 70 milijuna igrača, Valve na Steamu oko 40 milijuna. Nije to isti koš, no svejedno.

Sve u svemu, reklo bi se onako zdravo seljački, Apple rastura. Vidjet ćemo još koliko dugo u ovakvom tempu.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti