Apple zabilježio rekordne prihode za treće fiskalno tromjesečje

Apple je jučer objavio novo financijsko izvješće s novim rekordnim prihodima, te snažnom prodajom iPhonea i Mac računala.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 23.07.2014. / 08:27

Apple zabilježio rekordne prihode za treće fiskalno tromjesečje

Apple je jučer objavio novo financijsko izvješće s novim rekordnim prihodima, te snažnom prodajom iPhonea i Mac računala. 

Završno s 28. lipnjem, Apple je u trećem fiskalnom tromjesečju zabilježio prihode od 37.4 milijarde dolara uz profit od 7.7 milijarde dolara. Ovime je postigao novi rekord prihoda s obzirom da je prošle godine u istom razdoblju zabilježen prihod od 35.3 milijarde dolara s neto profitom od 6.9 milijardi. Bruto marža iznosila je 39.4 posto naspram 36.9 posto prošle godine. 

“Rekordni prihodi poduprti su snažnom prodajom iPhonea i Macova, te daljnjeg rasta prihoda kroz Appleov ekosistem.”, istaknuo je šef kompanije Tim Cook. 

Apple je u ovom razdoblju prodao 25.2 milijuna iPhonea, 13.2 milijuna iPada, 4.4 milijuna Macova i 2.9 milijuna iPoda. 

“Vrlo smo uzbuđeni oko novih operativnih sustava iOS8 i OS X Yosemite, kao i novih proizvoda i servisa koje jedva čekamo da predstavimo.” dodaje Cook. 

Druga polovica godine je obično zanimljivija jer se predstavljaju novi proizvodi, pa se tako očekuje novi iPhone 6, kao i dugoočekivani iWatch, a koji bi trebao biti predstavljen također do kraja godine. Appleovo najjače prodajno razdoblje je zadnje tromjesečje u godini, odnosno blagdansko razdoblje.

Izvor 9to5mac

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti