Apple zaposlio bivšeg Teslinog direktora koji je za Muskove najave o potpunoj autonomiji Teslinih vozila rekao da se "ne podudaraju sa stvarnosti"

Appleov odjel poznat po svojoj tajnosti, dobio je još jednog bivšeg Teslinog inženjera. To jasno pokazuje namjeru američkog tehnološkog diva u razvoju tehnologije autonomne vožnje za njihov budući automobil.

Branimir Vorša | 06.11.2021. / 08:49

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Apple je kako bi poboljšao razvoj vlastitog automobila unajmio bivšeg Teslinog inženjera, koji je izazvao kontroverze ove godine zbog komentara o Teslinom Autopilotu.

Proizvođač planetarno popularnih iPhone pametnih mobitela zaposlio je Christophera CJ Moorea unutar tima koji radi na Appleovom autonomnom automobilu, piše Bloomberg pozivajući se na izvore dobro upoznate s tim. Moore će raditi na softveru za taj automobil, a nadležan će mu biti Stuart Bowers, isto tako još jedan bivši Teslin izvršni direktor, kojeg je Apple zaposlio još krajem prošle godine. Bowers je vodio i Teslin tim za razvoj Autopilota prije odlaska iz te kompanije sredim 2019. godine.

Ovaj potez Applea sugerira da oni grabe snažno naprijed u pokušaju razvoja tehnologije autonomne vožnje, u utrci visokih uloga s Teslom.

Moore se tako pridružio odjelu koji je poznat po svojoj tajnosti, jer Apple zapravo nikad nije službeno predstavio planove za svoj automobil, a ranije ove godine u tom timu se dogodio i prevrat. Šef tog projekta, poznat samo samo po kodnom imenu Titan, napustio je Apple kako bi prešao u kompaniju Ford.

Apple o svemu navedenom nije dao nikakav komentar medijima.

Moore je ranije ove godine izazvao kontroverze nakon što je otkriveno da je službenicima kalifornijskog ureda za motorna vozila (DMV) tijekom istrage oko softvera za autonomnu vožnju rekao da je šef Tesle Elon Musk prenaglasio mogućnosti Autopilot softvera.

Iz DMV-a su Moorea ispitivali i oko Muskove tvrdnje da će Teslina vozila biti u potpunosti autonomna ove godine, na što im je ovaj rekao da se Muskove izjave "ne podudaraju s inženjerskom stvarnosti".

Musk već dugo godina stalno najavljuje kako je Tesla zapravo na pragu takozvane 5. razine autonomije vozila, što bi značilo da njihovi automobili mogu voziti u potpunosti samostalno i bez ljudske intervencije. Trenutni sustav, poznat kao 2. razina, zahtjeva da vozač drži ruke na upravljaču.

Izvor: Bloomberg

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti