U utorak je zakazan Appleov događaj na kojem će se, prema svemu sudeći, predstaviti novi iPhone, te novi iWatch, a glasine o novim značajkama sve su glasnije. 

Teško je reći što će točno biti predstavljeno, no relevantni mediji prenose kako ćemo vidjeti dvije verzije iPhonea, 4.7 inča i 5.5 inča koji će krenuti u prodaju kroz nekoliko tjedana, te iWatch koji će krenuti s isporukom tek sljedeće godine. 

Kako prenosi The New York Times, iWatch će imati zaobljeno sapphire staklo, no punit će se bežičnim putem, za što kompanija posjeduje i patent. “Ovo je Appleov najambiciozniji projekt”, ističu iz Timesa. 

Također, iWatch i iPhone će imati ugrađeni NFC čip koji će omogućiti mobilno plaćanje kroz partnerstvo s Visa, American Express i MasterCard karticama. Zanimljivo je da se priča kako će nosivi uređaj iz Applea iskoristit Handoff, značajku koja dolazi na novi iOS i OS X a koja omogućuje korisnicima jednostavno prebacivanje dokumenata s jednog uređaja na drugi, te se koristit HealthKitom koji će mjeriti vitalne znakove kao što su krvni tlak, koraci, kako spavate, itd.

Može li ovaj uređaj opravdati Eddy Cueovu izjavu kako je to “najbolji proizvod u njegovih 25 godina karijere u Appleu”, vidjet ćemo u utorak. 

Spomenimo za kraj da će se događaj prenositi uživo, no sve vijesti moći ćete pročitati na našem portalu s obzirom da ćemo sve uživo prenositi.

Izvor TheNewYorkTimes, Foto Martin Hajek (koncept iWatcha)

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju