Appleov pametni zvučnik uništava namještaj

Korisnici koji su platili 329 dolara za pametni zvučnik žale se na bijele otiske koje uređaj ostavlja na drvenom namještaju

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 15.02.2018. / 13:37

Apple HomePod (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U većini recenzija Appleova pametnog zvučnika novinari su nahvalili vrhunsku kvalitetu zvuka tog uređaja, dok su mu kao najveće mane izdvojili usredotočenost na Appleove uređaje i servise (Apple Music) i glasovnog asistenta Siri koji se ne može usporediti s mogućnostima glasovnih asistenata na Amazonovim i Googleovim pametnim zvučnicima. Tim manama Appleova uređaja treba dodati još jednu – HomePod uništava drveni namještaj. Naime, prvo su na bijele okrugle otiske upozorili neki recenzenti, a zatim su fotografije takvih otisaka HomePoda preko Twittera objavili i vlasnici uređaja.

Na upite novinara iz Applea su potvrdili kako HomePod na određenim drvenim površinama može ostaviti otiske i rezultat su reakcije vibracija silikonskog dna njihova pametnog zvučnika s određenim lakiranim drvenim površinama. Novinarima Wirecuttera ponudili su i rješenje – bijeli prsteni nastali od HomePoda trebali bi izblijediti ili nestati nekoliko dana nakon što se zvučnik ukloni s drvene površine, a ako otisci ipak ostanu, ekipa iz Applea preporučuju čišćenje površine metodom lakiranja koju preporučuje proizvođač namještaja.

Otisci HomePoda (Foto: Twitter/Wirecutter) (Foto: Twitter/Wirecutter)

Ponovno lakiranje čini se kao komplicirana metoda za rješavanje problema koje je izazvao uređaj koji ne bi trebao ostavljati nikakve otiske te trenutno nema informacija iz Applea o potencijalnoj odšteti korisnicima koji ne uspiju riješiti svoj problem, napominju na Digital Trendsu. Možemo samo zamisliti kako bi na ove otiske mogli reagirati ljudi koji su kupili neki skupi ili dizajnerski komad drvenog namještaja te ga moraju ponovno lakirati.

Kako bi se izbjegli takvi problemi, rješenje je, naravno, staviti HomePod na neku drugu površinu ili postaviti neku podlogu između zvučnika i drvene površine ili po "savjetu" osobe koja na Twitteru ismijava Apple i njihova dizajnera Jonyja Ivea, bijele otiske možete izbjeći kupovinom čarape za HomePod po cijeni od samo 99 dolara. Ako namjeravate kupiti Appleov pametni zvučnik, vodite računa o mjestu na koje ćete ga postaviti, a osim pažnje s drvenim površinama, nemojte ga ostavljati ni u blizini izvora topline ili vode.

Izvor: Mac Rummors

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti