Appleov sat korisniku opasno izrezao ruku, podigao je tužbu protiv kompanije

Baterija koja se “napuhala” izbacila je ekran iz kućišta, a njegovi oštri rubovi izrezali su ruku korisnika.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 13.12.2021. / 08:11

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Apple Watch najpopularniji je pametni sat na svijetu te, među inim, dolazi s brojnim opcijama koje omogućuju praćenje aktivnosti i zdravstvenog stanja korisnika. No prema tužbi koju je jedan muškarac podignuo protiv kompanije u SAD-u, čini se da bi ovaj sat mogao biti i prilično opasan za zdravlje.

Slika nije dostupna Appleov sat sada se može koristiti i za otključavanje hotelskih soba

Naime, dok je Chris Smith iz savezne države Alabame igrao golf, ekran na njegovom pametnom satu iskočio je iz kućišta, a njegovi oštri rubovi ozbiljno su ga ozlijedili. Rubovi ekrana, kako se navodi u tužbi, postali su poput noža te su ga prilično jako izrezali po podlaktici te su mu razrezali venu.

Tužbu je podigao jer smatra kako to nije izoliran slučaj i uvjeren je kako su i u Appleu upoznati s tim problemom, no do sada nisu reagirali i popravili ovaj opasan problem, već su ga u potpunosti ignorirali. Kako se u tužbi navodi, ekran iskače iz kućišta zbog problema s baterijom pametnog sata koja se može blago “napuhati” i tako izbaciti ekran.

Slika nije dostupna Sljedeće godine Apple bi mogao predstaviti čak tri verzije pametnog sata

Smith je uvjeren da je Apple upoznat sa situacijom jer su na Appleovim forumima za podršku korisnici već prigovarali oko istog problema s baterijom i iskakanjem ekrana, nakon kojeg Appleov sat postaje “opasnost za sigurnost” njegovih korisnika. Iz Cookove kompanije još se nisu oglasili oko ove situacije i tužbe.

Izvor: NY Post

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti