Appleov sat sada se može koristiti i za otključavanje hotelskih soba

Ova je opcija prvo dostupna u samo šest Hyattovih hotela, a najavljeno je da će se s vremenom omogućiti i u svim hotelima ovog brenda.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 09.12.2021. / 10:52

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Pametni telefoni i nosivi uređaji već su nam zamijenili bankovne kartice, karte za kino, u njima se mogu pohraniti brojne propusnice i zrakoplovne karte, a mogu se koristiti i za automobilski ključevi. Appleov sat sada je dobio još jednu opciju koju će cijeniti svoji koji puno vremena provode na putovanjima i odsjedaju u hotelima.

Slika nije dostupna Samsung zauzeo drugo mjesto na tržištu pametnih satova, smanjuje se udio Apple Watcha

U Appleov novčanik na pametnim satovima i telefonima sada se može dodati i ključ za hotelske sobe, no na početku se s Apple Watchom mogu otvarati samo sobe hotelskog lanca Hyatt. Suradnja je za sada dogovorena sa šest hotela, a naknadno bi se trebala proširiti i na druge Hyattove hotele te, nadamo se, i hotelski smještaj drugih brendova.

Princip rada, odnosno postavljanja ključa u novčanik prilično je jednostavan. Nakon rezervacije, dobije se digitalni ključ koji je potrebno ubaciti u Apple Wallet, no za njegovu aktivaciju prilikom dolaska u hotel prvo se potrebno javiti na recepciju. Nakon toga Apple Watch moguće je koristiti kao i klasičan ključ, odnosno karticu za ulazak u svoju hotelsku sobu. Digitalni ključ podržava i opciju Express Mode, što znači da za njegovo korištenje, odnosno otključavanje, nije prvo potrebno potvrditi identitet putem FaceID-a ili Touch ID-a.

Slika nije dostupna Nove generacije Appleova sata mjerit će šećer u krvi i tjelesnu temperaturu

Za slučaj da baterija na satu ili telefonu bude blizu crvenog i aktivira se način štednje baterije, Apple Watch i iPhone još će se dodatnih pet sati moći koristiti za otključavanje sobe.

Izvor: Engadget
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti