Appleov sat rasprodan za samo šest sati

Kombinacija velike potražnje i limitirane dostupnosti razlog su što je Apple Watch rasprodan u samo šest sati

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 11.04.2015. / 08:53

Appleov sat rasprodan za samo šest sati

Jučer su počele prednarudžbe za Appleov sat te je ovaj uređaj rasprodan već za šest sati, s tim da su najtraženiji modeli rasprodani u samo 10-30 minuta. Ljubitelji Applea koji su uspjeli naručiti svoj model u tom roku, prvi smartwatch ove kompanije dobit će 24. travnja ili koji dan kasnije, dok će ostali morati čekati mjesec dana do četiri mjeseca za isporuku željenog modela. Većina analitičara i tehnoloških novinara očekivala je ovakvu situaciju za koju kažu da je kombinacija velike potražnje, ali i trenutne limitirane dostupnosti ovog gadgeta. Apple će s vremenom povećavati proizvodnju ovog uređaja te je sigurno da će rasti i potražnja (pogotovo što korisnici sada mogu isprobati sat u Appleovim trgovinama), a najveća navala na njihov pametni sat očekuje se krajem godine, kada će mnogima upravo ovaj uređaj biti na listi za blagdanski šoping.

Stiže u rujnu: Apple priprema velike novitete za iPhone 7

Za prve dojmove korisnika o Appleovom satu morat ćemo sačekati do 24. travnja, no dijelu tehnoloških novinara Apple je još ranije omogućio testiranje ovog uređaja te su prve recenzije objavljene tijekom ovog tjedna. Većina novinara pohvalila je Appleov sat, no napominju kako to ipak nije savršen uređaj te kako nije za sve korisnike. Tako novinar NY Timesa kaže kako je Apple Watch namijenjen onima koji su 'ovisni' o svojim pametnim telefonima i koji će na njemu konstantno imati pristup brojnim obavijestima, dok je poznatom tehnološkom novinaru Joshui Topolskom (za kojeg je ovo najbolji pametni sat na svijetu) upravo to bio veliki problem jer ga je konstantno vibriranje sata ometalo tijekom sastanaka i slično. Također, za razliku od npr. iPada, kupcima Appleovog sata trebat će određeno vrijeme prilagodbe na njegov softver i opcije. Dio novinara čak savjetuje ljudima da ne kupe prvi model sata (ili da kupe najjeftiniji model) jer su uvjereni da će njegovi nasljednici biti puno bolji i moćniji modeli pa bi oni koji potroše tisuću dolara na prvi model mogli požaliti.

Samsung priprema najvećeg konkurenta Appleovom satu

Farhad Manjoo iz NY Timesa vjeruje kako će ovo biti prvo 'mainstream nosivo računalo' koje bi u budućnosti moglo u potpunosti promijeniti naše živote i koje će biti centar svih uređaja koje koristimo, odnosno 'daljinski upravljač za upravljanje vanjskim svijetom' s kojom ćemo moći plaćati u trgovinama, otvarati vrata hotelskih soba, pozvati taxi, komunicirati s našim najbližima i slično.

Foto: AFP

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti