Appleova aplikacija omogućit će jednostavan prelazak s Androida na iPhone

Apple je predstavio aplikaciju koja će omogućiti jednostavno prebacivanje svih podataka s Androida na iPhone

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 09.06.2015. / 09:47

Appleova aplikacija omogućit će jednostavan prelazak s Androida na iPhone

Apple se dugo vremena nije htio prilagoditi trendovima na mobilnom tržištu – dok su konkurentske kompanije predstavljale telefone s ekranima od 5 i više inča, Apple je i dalje forsirao uređaje s ekranima od 3,5, odnosno 4 inča. Upravo je zbog te premale dijagonale ekrana dio korisnika odustao od kupovine iPhonea i odlučio se za neki od Samsungovih, HTC-ovih, LG-jevih ili telefona drugih kompanija. No, u rujnu prošle godine u Appleu su napokon popustili te su predstavili iPhone 6 s 4,7 inčnim ekranom i 6 Plus s ekranom dijagonale 5,5 inča – ovi su telefoni, osim dosadašnjih korisnika iPhonea, privukli i veliki broj dosadašnjih korisnika telefona koji rade na Androidu te su oni svoje Androide zamijenili s iPhoneom. U Appleu očekuju kako će u budućnosti (a pogotovo nakon predstavljanja novih telefona u rujnu) još veći broj ljudi telefone konkurentskih kompanija zamijeniti s iPhoneom pa su najavili aplikaciju koja će im uvelike olakšati tranziciju i prijenos podataka na novi operativni sustav.

Definitivno "gazda": Još jedna velika pobjeda i konačni uspjeh Tima Cooka

Zanimljivo je kako Cook nije spomenuo ovu aplikaciju tijekom jučerašnje konferenciji na kojoj su govorili o novim verzijama operativnih sustava za mobilne uređaje, računala i Apple Watch, no informacije o njoj najavili su na svojoj internetskoj stranici na kojoj su predstavili sve prednosti nadolazećeg iOS-a 9. Move to iOS aplikacija trebala bi se u drugoj polovici godine pojaviti u trgovinama aplikacija Google Play i Appleovom App Storeu te će putem nje korisnici moći 'bežično i sigurno' prebaciti sve kontakte, poruke, fotografije i videozapise, oznake iz preglednika internetskih stranica, kalendarske zapise, knjige i pjesme s telefona koji rade na Androidu na novi iPhone.

Također, ova će aplikacija omogućiti i brzo pronalaženje i skidanje aplikacija – sve besplatne aplikacije koje su koristili na Androidu (a koje postoje i u Appleovoj online trgovini aplikacijama) korisnici će naći u rubrici preporučenih aplikacija, dok će se aplikacije koje moraju platiti pojaviti na 'Wish listi' App Storea. Za sve one koji razmišljaju o zamjeni Androida s iPhoneom ovo je idealna aplikacija koja će im omogućiti 'bezbolnu' tranziciju između mobilnih operativnih sustava. 

Izvor: PC World

Foto: Apple

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti