Atom – jedan od najmanjih smartphonea oduševljava naprednim opcijama

Unihertzov smartphone ima ekran dijagonale 2,45 inča, 8-jezgreni procesor, 4GB RAM-a i 64GB prostora za pohranu podataka

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 07.06.2018. / 18:24

Unihertz Atom (Foto: Unihertz) (Foto: Unihertz)

Kompanija Unihertz prošle je godine predstavila jedan od najmanjih pametnih telefona na svijetu Jelly, a sada je ova kompanija pokrenula kampanju na Kickstarteru u kojoj nude još jedan minijaturni pametni telefon. Usprkos malim dimenzijama i ekranu od samo 2,45 inča (uz nisku rezoluciju od 432x240 piksela), ovom uređaju ne nedostaje naprednih i snažnih opcija, a zahvaljujući IP68 certifikatu, otporan je na vodu i prašinu, zbog čega je idealan uređaj za sve one koji puno vremena provode u prirodi, bave se ekstremnim sportovima i slično.

Ispod haube nalazi se 8-jezgreni procesor (na Kickstarter stranici nije navedeno o kakvom se procesoru radi), ima 4GB RAM-a i 64GB prostora za pohranu podataka te stražnju 16MP kameru i prednju kameru za selfije rezolucije 8MP. Unihertz je na prednji dio ekrana uspio postaviti i skener za otiske prstiju, a treba još izdvojiti i podršku za NFC, USB Type-C priključak, 3,5mm izlaz za slušalice te 2000mAh bateriju.

S bočne strane nalazi se tipka za paljenje i gašenje uređaja, a odmah do nje nalazi se i još jedna dodatna tipka za brzi pristup određenoj aplikaciji ili funkciji – korisnici sami mogu odabrati njenu funkciju i odlučiti hoće li se s njom pokrenuti mail, kamera, YouTube ili neka druga aplikacija koju najčešće koriste.

Operativni sustav na kojem ovaj mali smartphone radi je Android, verzija 8.1 Oreo. Za telefon koji u džepu zauzima manje mjesta od prosječnog novčanika, ovaj uređaj sadrži više naprednih opcija nego određeni flagship telefoni koji su puno skuplji, komentirali su na stranici Android Authority ovaj uređaj. .

Atom se trenutno može naručiti na Kickstarteru po cijeni od 219 dolara (nakon završetka kampanje cijena će iznositi 299 dolara), a svi koji podrže Atom svoje bi uređaje trebali dobiti u listopadu. Ovaj smartphone bio je dostupan i po nižim cijenama – od samo 159 dolara uz besplatnu dostavu, no jeftiniji modeli su rasprodani.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti