Australija prva u svijetu uvodi kamere za otkrivanje vozača s mobitelima u ruci tijekom vožnje

Dio Australije odlučio je stati na kraj vozačima koji u vožnji koriste mobitele. Kako bi pojačali sigurnost u prometu, postavit će kamere s najnovijom tehnologijom raspoznavanja i otkrivanja mobitela.

Branimir Vorša | 23.09.2019. / 10:23

Galerija

Stručnjaci u New South Walesu tvrde da vozačima koji nepropisno koriste mobitele u vožnji rizik od izazivanja prometne nesreće raste čak četiri puta više. Zabrinjavajući podatak za stručnjake jest i taj da sve više prevladavaju prometne nesreće u kojima sudjeluju vozači koji koriste mobitele u vožnji.

Vlasti navedene australske države najavile su postavljanje 45 kamera s posebnom tehnologijom za raspoznavanje i otkrivanje mobitela. Njihovo postavljanje trebalo bi se dovršiti do prosinca 2019. godine.

Videoigra u Tesli Zaigrao se u Tesli! Vozio autocestom, uključio autopilot pa odlučio zaigrati videoigru

Volkswagen ID.3 Prijelomna točka: Bliži se trenutak u kojem na cestama (a i u novčanicima vozača) više ništa neće biti isto

Australija će time postati prva zemlja u svijetu koja će korisititi navedenu tehnologiju za kažnjavanje vozača koji koriste mobitele tijekom vožnje.

Samo je pitanje vremena kad će ista tehnologija postati standard u sigurnosti u prometu i u ostatku svijeta, jer mnogi vozači imaju naviku tijekom vožnje gledati u mobitele, bilo to radi SMS-ova, poziva ili društvenih medija.

Izvor: AP

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti