Centanne Concept naziv je Bentleyjevog konceptualnog automobila čiji dizajn posve odudara od dosadašnjih standarda u automobilskoj industriji.

Dizajner Joseph Robinson Centanne Concept je zamislio kao spoj fiksne električne pogonske platforme i posve izmjenjive putničke kabine, prema potrebama kupca.

Dapače, kupac se ne mora odlučiti na samo jednu, jer izmjenjive kabine dolaze u tri varijante - standardnoj, coupe i crossover. Svaka je uređena za određeni tip putovanja, bilo da je riječ o avanturističkom istraživanju, sportskijim avanturama ili pak lovu/ribolovu.

Ono što je isto tako novitet, jest i da neke varijante tih izmjenjivih kabina nude i prostor kojeg je najbolje opisati kao dnevni boravak i koji je smješten tamo gdje bi vozači inače potražili prtljažnik. Dnevni boravak dolazi s puno prostora za noge sofom u stilu "ljubavnog sjedala". Otvaranje stražnjeg dijela isto tako je posve jedinstveno i podsjeća na rasklapanje krila kukaca.

Centanne Concept je klasificiran kao tip sportskog automobila dizajniranog za velike brzine i vožnje na duge pruge, što je i dobar opis, obzirom na visoki luksuz koji nudi i uz performanse, koje zasad nisu predstavljene jer je riječ o konceptu, ali će sigurno biti bliže superlativima nego bilo čemu drugom.

Punu galeriju ovog nesvakidašnjeg konceptualnog automobila pogledajte OVDJE.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju