Bentley predstavio Centanne Concept, automobil s dnevnim boravkom

Prostor u automobilu za svakog vozača je bitna stvar, no taj prostor je uglavnom ograničen. U Bentleyju su odlučili pomaknuti granice predstavili su koncept automobila s, pazite sad, opcijom ugradnje i dnevnog boravka.

Branimir Vorša | 02.03.2020. / 16:47

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Centanne Concept naziv je Bentleyjevog konceptualnog automobila čiji dizajn posve odudara od dosadašnjih standarda u automobilskoj industriji.

Dizajner Joseph Robinson Centanne Concept je zamislio kao spoj fiksne električne pogonske platforme i posve izmjenjive putničke kabine, prema potrebama kupca.

Dapače, kupac se ne mora odlučiti na samo jednu, jer izmjenjive kabine dolaze u tri varijante - standardnoj, coupe i crossover. Svaka je uređena za određeni tip putovanja, bilo da je riječ o avanturističkom istraživanju, sportskijim avanturama ili pak lovu/ribolovu.

Ono što je isto tako novitet, jest i da neke varijante tih izmjenjivih kabina nude i prostor kojeg je najbolje opisati kao dnevni boravak i koji je smješten tamo gdje bi vozači inače potražili prtljažnik. Dnevni boravak dolazi s puno prostora za noge sofom u stilu "ljubavnog sjedala". Otvaranje stražnjeg dijela isto tako je posve jedinstveno i podsjeća na rasklapanje krila kukaca.

Centanne Concept je klasificiran kao tip sportskog automobila dizajniranog za velike brzine i vožnje na duge pruge, što je i dobar opis, obzirom na visoki luksuz koji nudi i uz performanse, koje zasad nisu predstavljene jer je riječ o konceptu, ali će sigurno biti bliže superlativima nego bilo čemu drugom.

Punu galeriju ovog nesvakidašnjeg konceptualnog automobila pogledajte OVDJE.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti