Patrick McOnlogue je 23 godišnjak iz Manhattana koji svaki dan na putu do svog posla viđa beskućnike, neke pijane, neke lude i neke prosjake.

No Patricku je za oko zapeo jedan 28-godišnjak kojem je odlučio pomoći. Ideja je bila vrlo jednostavna i nikoga nije želio podcijeniti. Ponudio mu je dvije opcije, sutradan mu može dati 100 dolara ili mu dati tri knjige o JavaScriptu, te super jeftini laptop, nakon čega bi ga svaki dan poslije posla učio programiranju.

Beskućnik naučio programirati i za mjesec dana objavio prvu aplikaciju

Patrick se povodio za starom poslovnicom "Daj čovjeku ribu i nahranit ćeš ga taj dan. Nauči čovjeka pecati i nahranit ćeš ga do kraja života". Upravo to je bio razlog zašto je mladi programer odlučio pomoći beskućniku.

Beskućnik Leo počeo je učiti programiranje, bez njegove pomoći i za nekoliko tjedana Patrick se iznenadio te odlučio Leu pomoći oko programiranja. Kako je to sve izgledalo pogledajte u videu u nastavku, a cijeli priču možete pročitati na BusinessInsideru

Još uvijek mislite da nemate uvijete za učiti programiranje? Pogledajte što hrvatski poduzetnik Hrvoje Prpić kaže za programere!

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju