Besplatan download novog albuma Obojenog Programa preko ExitMusic.rs

Festival EXIT, kroz svoju EXIT etiketu, objavio je još jedan album koji je dostupan za besplatno preuzimanje putem sajta exitmusic.rs, a reč je o legendarnom novosadskom bendu Obojeni Program i njihovom novom albumu 'Kako to misliš: mi?'.

Zimo Zimo Vjekoslav Cerovina | 16.04.2012. / 09:32

Besplatan download novog albuma Obojenog Programa preko ExitMusic.rs

Festival EXIT, kroz svoju EXIT etiketu, objavio je još jedan album koji je dostupan za besplatno preuzimanje putem sajta exitmusic.rs, a reč je o legendarnom novosadskom bendu Obojeni Program i njihovom novom albumu 'Kako to misliš: mi?'.

Trinaest pesama s albuma dostupne su za besplatno preuzimanje, ali ni istinski obožavaoci benda i kolekcionari neće ostati uskraćeni za fizičko izdanje albuma, za koje će se postarati izdavačka kuća „Odličan hrčak“.

Deveti po redu album jednog od najuticajnijih domaćih rok sastava sniman je u novosadskim studijima „Do Re Mi“ i „Standard“, od novembra 2011. do februara 2012. godine, a mastering je rađen u „Studiju 150“ u Amsterdamu. Album je producirao basista benda, Bebec, dok je za prvi singl sa albuma pod nazivom 'Da li smo naučili živeti u kapsuli', objavljen u martu mesecu, urađen i spot, koji možete pogledati na sajtu www.obojeniprogram.rs, i na zvaničnom YouTube kanalu EXITfestivalTV.

Po rečima frontmena benda, Branislava Babića Kebre, album je rezultat neprekidnog procesa rada i svakodnevne inspiracije, uz učešće najboljih saradnika. Ovog puta Obojeni Program nastupa u neobičnoj muzičkoj postavi – dva basa, bubanj i vokal, koja čini novi album još ekplozivnijim u odnosu na prethodne. Prateće vokale na albumu pevale su Bilja i Jelena iz sastava Boye, dok dizajn omota potpisuje beogradski umetnički kolektiv „Škart“. Kao i na prethodnim albumima, Kebra, svojim eklektičnim tekstovima i autentičnim zvukom daje svojevrsan prikaz i kritiku naše svakodnevnice, postavljajući pitanja, ali i ostavljajući prostor da sami tumačimo odgovore. Uostalom, kao što glasi i naziv jedne od pesama sa albuma, „svaka definicija gubitak je slobode“.

Prethodni album Obojenog Programa, 'Kosmos u tvom srcu/Igračke se voze levom rukom', objavljen u junu 2009. godine, prvo je pravo onlajn izdanje, ali i ubedljivo najuspešnije izdanje ikada izdato na EXIT etiketi. U februaru prošle godine na „We Share Music“ dodeli EXIT Label nagrada Obojenom Programu dodeljena je plaketa za platinasti tiraž za više od 50 000 preuzimanja na sajtu exitmusic.rs.

Obojeni Program osnovan je 1980. godine u Novom Sadu, a prvi album objavili su 1990. godine. Jedini su domaći bend koji se pojavio u legendarnoj emisiji iz boljih dana MTV-ja „120 minutes“ i koje je u svoju plejlistu uvrstio papa alternativnog roka, John Peel. Za 30 godina kroz bend je prošlo više desetina ljudi, a sadašnja postava pojačana je još jednom bas gitarom. Sastav danas čine Bebec i Ljuba na bas gitarama, Cina na bubnjevima i vokal benda, Kebra.

Obojeni program pripremaju i beogradski koncert povodom promocije novog albuma koji će se 28. aprila održati u klubu Gun.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti