Besplatna prijava do 8. rujna: NASA šalje imena na Mars

NASA nastavlja tradiciju slanja imena na Mars po uzoru na prošlogodišnji projekt. Tako i ove godine, ekipa iz američke svemirske agencije odlučila je...

Viktor Gabaj Viktor Gabaj | 25.08.2015. / 09:49

Besplatna prijava do 8. rujna: NASA šalje imena na Mars

NASA nastavlja tradiciju slanja imena na Mars po uzoru na prošlogodišnji projekt. Tako i ove godine, ekipa iz američke svemirske agencije odlučila je pokrenuti projekt koji omogućuje svim zainteresiranim korisnicima da pošalju svoje ime u svemir, a kao i prošle godine, aplikacija dolazi pod nazivom "Put na Mars", odnosno #JourneyToMars.

Svatko s pristupom internetu može se prijaviti na NASA-inoj službenoj stranici, i to potpuno besplatno. Od vas se traži da upišete svoje ime i prezime, e-mail adresu te državu u kojoj živite. Nakon upisa podataka, aplikacija će vam izdati "virtualnu kartu" koju možete kasnije i isprintati ili pak podijeliti na društvenim mrežama. Sva prikupljena imena će se ugravirati u mikročip koji će poletjeti s letjelicom InSight u ožujku 2016. 

Besplatna prijava do 8. rujna: NASA šalje imena na Mars

U sklopu prošlogodišnjeg projekta prikupljeno je gotovo 1,38 milijuna imena, a prijave za ovaj primaju se do 8. rujna, zato trk na ovaj link.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti