Bespoke Home: Samsung predstavio svoju viziju pametnog doma

Umjetna inteligencija i automatizacija nisu više rezervirani samo za računala, već pronalaze svoje mjesto i u kućanskim aparatima.

Martina Čizmić | 14.05.2021. / 09:43

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Samsung je na događanju Bespoke Home 2021 predstavio svoje nove, inovativne kućanske uređaje. Na događaju je najavljeno i globalno širenje Bespoke prilagodljive linije hladnjaka te nadolazeće predstavljanje Bespoke Kitchen paketa, zajedno s novim uređajima i integriranim IoT rješenjima.

Oduševljeni smo što možemo najaviti globalno širenje naše personalizirane ponude, nudeći cjelovita rješenja za sve životne potrebe korisnika. Naša je misija razviti proizvode koji pomažu korisnicima u svakodnevnom životu i aktivnostima, rekao je JaeSeung Lee, predsjednik i voditelj poslovanja s digitalnim uređajima u Samsung Electronics.

Novi Bespoke Kitchen paket prvo je globalno proširenje Samsung proizvoda po mjeri izvan portfelja hladnjaka, donoseći filozofiju prilagođenih uređaja u cijelu kuhinju. Ponuda na sjevernoameričkom tržištu bit će bazirana na Bespoke prilagodljivom hladnjaku, ali i proširena Bespoke mikrovalnom pećnicom i perilicom posuđa, koje su izrađene da izgledom podsjećaju na Bespoke hladnjak. 

Samsung će također ove godine lansirati i proširenu paletu kućanskih uređaja uključujući Bespoke AirDresser (pametni ormar za osvježavanje odjeće), Bespoke pročistač zraka i Bespoke Jet usisavač. 

Osim toga, bit će dostupan i Jet Bot AI+ prvi je robotski usisavač koji je opremljen Intel AI rješenjem. Pametni usisavač koristi svoju tehnologiju prepoznavanja predmeta, zajedno s LiDAR i 3D senzorima za prepoznavanje predmeta i određivanje optimalnog puta čišćenja. Opremljen je kamerom, a u Jet Bot AI+ integrirana je aplikacija SmartThings. 

Predstavljeni su i uređaji koji će tek biti dostupni na tržištu kasnije ove godine poput Bespoke ShoeDresser (ormara za cipele koji se brine o njihovoj njezi), Bespoke Cube Hladnjak (modularno spremište za proizvode koji nisu namirnice, poput vina, piva i kozmetičkih proizvoda) te Bespoke pročišćivač vode.

U kombinaciji s Bespoke uređajima, Samsung je proširio i mogućnosti SmartThings značajke koja tako omogućuje korištenje umjetne inteligencije i automatizacije za upravljanje kućanskim uređajima.

SmartThings Cooking tako pruža personalizirane planove obroka i recepte koji odražavaju korisničke preference i inventar hladnjaka, automatski primjenjujući temperature i načine kuhanja na temelju svakog recepta izravno na sinkronizirane uređaje za kuhanje, dok se SmartThings Pet sinkronizira s kućanskim aparatima poput Bespoke pročiščivača zraka i usisavača Jet Bot AI+, kako bi korisnici mogli provjeriti svog ljubimca kada nisu kod kuće. 

SmartThings Clothing Care sinkronizira se s Bespoke AirDresserom, kao i pametnim perilicama i sušilicama rublja, a  SmartThings Air sinkronizira se s pročišćivačem zraka i klima uređajem za praćenje kvalitete zraka u i izvan korisnikove kuće u stvarnom vremenu. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti