Bez oduševljenja: Apple totalno razočarao s novim iPadom mini

Dok iPad Air 2 donosi brojna hardverska poboljšanja, jedine novosti koje donosi iPad mini 3 su Touch ID senzor i nove boje kućišta, dok su sve ostale opcije iste kao i na iPadu mini 2 koji je sto dolara jeftiniji

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 17.10.2014. / 08:56

Bez oduševljenja: Apple totalno razočarao s novim iPadom mini

Predstavljajući nove modele svojih tableta, Apple je jučer većinu vremena posvetio iPadu Air 2, tabletu koji ne donosi neke revolucionarne novitete, ali zato donosi brojne nove i zanimljive opcije u odnosu na svog prethodnika (tanji je, ima puno brži procesor i grafiku, odličnu kameru, Touch ID senzor itd.) te u Appleu mogu očekivati veliku potražnju za ovim uređajem. Njegova cijena za model kapaciteta 16GB iznosi 499 dolara, dok stariji model iPada Air također ostaje u prodaji i u SAD-u će koštati sto dolara manje, a većina tehnoloških novinara kaže da se, korisnicima koji žele vrhunski model tableta, isplati dati sto dolara više i kupiti iPad Air 2.

Osim novog Aira, Apple je jučer prikazao i novi model iz iPad mini serije, ali njemu su posvetili samo par minuta te su najveći naglasak stavili na Touch ID senzor koji su ugradili u ovaj uređaj. No, osim senzora za otiske prstiju i novih boja (iPadovi su sada dostupni i u zlatnoj boji), iPad mini 3 ne donosi nikakve novitete – na The Vergeu kažu da je Apple s ovim tabletom u potpunosti razočarao jer, za razliku od iPada Air 2 koji dolazi s puno boljim hardverom u odnosu na prethodnika, novi manji tablet gotovo je identičan prošlogodišnjem modelu. Osim što imaju isti dizajn, iPad mini 3 ima isti hardver poput starijeg modela pa tako radi na A7 procesoru (npr. iPad Air 2 radi na A8X novom i nabrijanom procesoru), ima 7,9 inčni retina ekran i 5MP iSight kameru.

Cijena novog modela iPada mini iznosi 399 dolara, dok je cijena iPada mini 2 pala na 299 dolara te novi model manjeg iPada 'nije vrijedan dodatnog novca', komentirali su na Business Insideru. Osim iPada mini 3 i mini 2, Apple će u prodaji zadržati i prvi model iPada mini kojem je također smanjena cijena pa je ovo najjeftiniji iPad u povijesti koji će se u SAD-u prodavati po cijeni od samo 249 dolara.  

Foto: Apple

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti