Bez panike: Apple objavio privremeno rješenje za poruku koja "ruši" iOS

Određeni broj korisnika, koji nije specificiran, na svoje uređaje s iOS-om, uglavnom iPhoneove, primio je poruke koje zbog sigurnosnog propusta 'restartaju' uređaje i onemogućuju korištenje aplikacije iMessage, Apple je ipak ponudio rješenje.

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 29.05.2015. / 09:24

Bez panike: Apple objavio privremeno rješenje za poruku koja "ruši" iOS

Određeni broj korisnika, koji nije specificiran, na svoje uređaje s iOS-om, uglavnom iPhoneove, primio je poruke koje zbog sigurnosnog propusta "restartaju" uređaje i onemogućuju korištenje aplikacije iMessage, Apple je ipak ponudio rješenje. 

Ako ste kojim slučajem jedan od nesretnika koji je na svoj iPhone primio poruku otprilike ovakvog sadržaja "effective.  Power لُلُصّبُلُلصّبُررً ॣ ॣh ॣ ॣ 冗" vjerojatno ste frustrirani činjenicom da se vaš uređaj sam od sebe resetirao, odnosno da nakon ponvnog paljenja ne možete pristupiti svojim porukama. U Appleu znaju za ovaj sigurnosni propust, najavljeno je da će iduća nadogradnja iOS-a donijeti "zakrpu", ali dok se update ne pusti u produkciju, na službenim stranicama Appleove korisničke podrške objavljeno je rješenje koje vam može vratiti potpunu funkcionalnost uređaja. Da biste se riješili neugodnosti trebate napraviti sljedeće:

  1. Iskoristite glasovnog asistenta Siri i zatražite da otvori nepročitane poruke
  2. Pomoću Siri odgovorite na malicioznu poruku, sadržaj odgovora je nebitan. Nakon što to učinite, biti ćete u mogućnosti normalno otvoriti svoje poruke
  3. U porukama pronađite spornu poruku i izbrišite je, ili možete sa "swipe" u lijevu pobrisati cijelu konverzaciju s uključenim odgovorom na malicioznu poruku

 S ovih nekoliko jednostavnih poruka ćete sve vratiti u normalu, jedini problem je ako vam netko zlonamjeran iznova pošalje spornu poruku, ako se to dogodi morat ćete ponoviti cijeli proces. U međuvremenu, Apple bi trebao objaviti sigurnosnu nadogradnju koja će ispraviti ovaj propust. 

Foto via Flickr

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti