Bez žica: Dellov novi hibrid omogućava bežično punjenje baterije

Za punjenje baterije na novom Dellovom hibridu, odnosno dodatnoj tipkovnici nisu potrebne žice, već ga je dovoljno položiti na podlogu za punjenje

Hina/G.K. | 09.01.2017. / 09:37

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Jedna od sve popularnijih opcija na pametnim telefonima je bežično punjenje, a Dell je na CES-u predstavio hibridno računalo čija se baterija također može puniti bežično. Model Latitude 7285 2-u-1 hibrid može se koristiti kao tablet, no povezivanjem s tipkovnicom on se pretvara u laptop koji se koristi kao i klasični prijenosnici, a dostupne su tri vrste tipkovnice – tanka tipkovnica namijenjena korisnicima koji često putuju, 'tipkovnica za produktivnost' te tipkovnica koju je moguće puniti bežično. Dakle, umjesto povezivanja s kablovima, za punjenje baterije dovoljno je računalo sa spojenom tipkovnicom položiti na bežičnu podlogu.

Za bežično punjenje koristi se WiTricity standard, a ne popularna Qi tehnologija, što znači da se putem podloge za punjenje neće moći puniti baterije na pametnim telefonima koji koriste Qi standard bežičnog punjenja. Što se hardvera ovog hibrida tiče, Latitude 7285 ima 12,3 inčni ekran rezolucije 2880x1920 piksela, pokreće ga sedma generacija Intelovih Core i5 i i7 procesora, ima 8, odnosno 16GB RAM-a, a korisnicima će biti dostupni modeli sa 128, 256 i 512GB SSD-a. Sa stražnje strane nalazi se 8MP kamera, s prednje strane je 720p kamera, a od ostalih opcija tu su i 2 USB Type-C priključka i utor za microSD memorijske kartice. 

Izvor: Laptop Mag

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti