Bezos pozvao korisnike Twittera: Trebaju mi vaše ideje!

Drugi najbogatiji čovjek na svijetu od korisnika Twittera traži ideje za filantropske projekte koje bi financirao

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 16.06.2017. / 12:09

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Jeff Bezos uskoro bi mogao prestići Billa Gatesa i postati najbogatiji čovjek na svijetu, a svoje bogatstvo od više od 80 milijardi dolara, baš poput osnivača Microsofta, dijelom želi potrošiti i u humanitarne svrhe. Zbog toga je jučer pozvao tviteraše (na ovoj društvenoj mreži ima više od 230 tisuća pratitelja) da mu pomognu oko ideja i načina na koje bi mogao pomoći ljudima: "Ovaj tvit je poziv na ideje. Razmišljam o filantropskoj strategiji koja je različita od načina na koji provodim svoje vrijeme – radeći na dugoročnim projektima".

Kaže kako je do sada bio posvećen dugoročnim investicijama koje su na svoj način doprinijele društvu i civilizaciji – poput svemirske kompanije Blue Origin, Amazona i The Washington posta. Zanimljivo, krajem prošle godine na jednoj konferenciji novinari su Bezosa pitali namjerava li, poput Billa Gatesa, sudjelovati u filantropskim projektima, a on je odgovorio da hoće, ako mu što ostane nakon što završi s razvojem Blue Origina.

Sada je ipak promijenio ploču, a kada je u pitanju filantropski rad, kaže da želi pomoći ljudima "ovdje i sada", odnosno želi napraviti nešto pozitivno za zajednicu s čime želi riješiti neki hitan problem i ostaviti trajni utjecaj. Kao primjer, Bezos je spomenuo nedavno partnerstvo Amazona s dobrotvornim organizacijama te će njegova kompanija ustupiti dio svog posjeda za izgradnju skloništa za beskućnike.

Bezosov tvit o potrazi za idejama u kratko je vrijeme prikupio više od 13 tisuća komentara – korisnici su mu savjetovali osnivanje fonda za zdravu i čistu vodu, fond za pomoć izbjeglicama, otkup dugova studentima, odnosno dugova za liječenje i slično, dok su neki bili direktniji i savjetovali su mu da novac da baš njima.

Izvor: CNN
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti