Bitcoin u crvenom: Najpopularnija kriptovaluta izgubila je na vrijednosti više od 50 posto od studenog

Vrijednost jednog bitcoina u prvoj polovici studenog približila se 70 tisuća dolara, a sada iznosi nešto više od 33 tisuće dolara.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 09.05.2022. / 14:52

Bitcoin (Foto: Afp)

Početkom studenog prošle godine bio je vrhunac ludila oko kriptovaluta. Njihova je vrijednost rasla velikom brzinom, a cijena jednog bitcoina približila se cifri od čak 70 tisuća dolara. Neki su najavljivali kako neće proći puno vremena i za jedan bitcoin moći će se dobiti 100 tisuća dolara, smetnuvši s uma koliko su kriptovalute volatilne i zaboravivši na situaciju od prije nekoliko godina kada je u kratko vrijeme pala vrijednost bitcoina i mnogi su ostali bez novca.

NFT Bilo je dobro dok je trajalo: Je li NFT groznica na svome kraju?

Umjesto 100 tisuća dolara, nekoliko mjeseci nakon toga vrijednost jednog bitcoina približila se cifri od 30 tisuća dolara. Uslijedio je blagi oporavak, a sada je bitcoin ponovno u crvenom i s burzama prati negativne trendove na tržištu.

U ponedjeljak ujutro njegova vrijednost iznosi nešto više od 33 tisuće dolara te na BBC-u podsjećaju kako je u odnosu na studeni prošle godine, bitcoin izgubio više od 50 posto vrijednosti. Na žalost brojnih kriptoinvestitora, u minusu su i brojne druge kriptovalute, uključujući i ether.

Bitcoin je trenutačno na najnižoj vrijednosti od siječnja ove godine kada je njegova vrijednost pala blago ispod 33 tisuće dolara, no ako se ovakva situacija nastavi, mogao bi se nastaviti i pad ove kriptovalute.

Mislim da je sve vezano uz kripto i dalje označeno kao rizična imovina i slično kao što smo vidjeli s Nasdaqom, većina kriptovaluta u velikom je padu, komentirao je za Reuters Matt Dibb, izvršni operativni direktor kriptoplatforme Stack Funds.

Slika nije dostupna Skoro polovica vlasnika kriptovaluta bitcoin i druge valute prvi su put kupili prošle godine

Tehnološka burza Nasdaq od početka godine u minusu je čak 22 posto, a tehnološke kompanije koje su tijekom pandemije odlično poslovale sada najavljuju izazovno razdoblje na koje utječe inflacija i rast cijene rada. Također, dio tehnoloških kompanija i startupova već je počeo dijeliti otkaze (npr. Netflix, Robinhood, Peloton itd.) te će biti zanimljivo pratiti kako će se situacija na tržištu kretati sljedećih tjedana i mjeseci.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti