Bitcoin umire, vrijeme je za novu kriptovalutu!

"Upravo gledamo prvu generaciju kriptovaluta kako živi i, vjerojatno, umire", smatra Finman.

Martina Čizmić | 30.01.2018. / 08:27

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Uspon kriptovaluta neke je ljude učinio multimilijunašima gotovo preko noći, a većina je tih novopečenih milijunaša još na fakultetu ili je od njega odustalo upravo zbog novca.

Jedan je od takvih "kriptobogataša" i 19-godišnji Erik Finman koji je upravo zahvaljujući divljanju cijene bitcoina postao milijunaš. No za razliku od većine drugih kriptobogataša, koji čekaju pravi trenutak da unovče svoje bitcoine i uživaju u “čvrstim” valutama, Finman ima posebnu misiju.

Tijekom prošle godine Finman se razočarao u svijet kriptovaluta te smatra kako originalna ideja blockchaina i kriptovaluta više ne postoji, već su ju nadjačale prijevare i politika o tome može li bitcoin zamijeniti tradicionalni novac.

Stoga je odlučio to promijeniti. Putuje diljem svijeta i okuplja druge istomišljenike, većinom bitcoin-milijunaše, kako bi pokrenuli novu kriptovalutu koja bi riješila, po njegovu mišljenju, najveće probleme kriptovaluta.

Razočaran sam stanjem kriptovaluta. Cijeli boom donio je i mnogo prijevara i prljavih dogovora. A bitcoin-zajednica poglavito previše je usmjerena na vlastite interese da bi modernizirala tehnologiju koja leži iza svega, kaže Finman za Business Insider.

Za njega je veliko tržište kriptovaluta korumpirano, što je, po njegovu mišljenju, dovelo do toga da većina kriptovalute smatra vrijednošću poput zlata, a ne potencijalnom zamjenom za novac.

Upravo gledamo prvu generaciju kriptovaluta kako živi i, vjerojatno, umire, smatra Finman.

Zato okuplja istomišljenike, koje naziva “bitcoin-kitovima”, koji su spremni uložiti u stvaranje nove kriptovalute koja bi bila sve što bitcoin nije - imala bi manje kolebanje na tržištu te jeftiniju i bržu transakciju.

Nova kriptovaluta bit će jednostavnija za korištenje prosječnom korisniku, ističe Finman.

To ne znači nužno da će njegova ekipa biti ta koja će osmisliti i svijetu predstaviti novu i bolju kriptovalutu, već da će potreba za takvim rješenjem biti toliko velika da korisnici neće imati ništa protiv zaboravljanja starih načina i kriptovaluta.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti