Bivši šef američkog tajnog programa za istraživanje NLO-a: "Postoji nešto na našem nebu i ne možemo napraviti niti jednu prokletu stvar u vezi s tim"

Bivši istražitelj američkog ministarstva obrane otkrio je da NLO-i slobodno lete iznad SAD-a, da američka vojska ne zna o čemu je zapravo riječ ili tko stoji iza toga te da ih još manje mogu zaustaviti.

Branimir Vorša | 03.05.2021. / 10:14

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Luis Elizondo bivši je voditelj tajnog Programa za naprednu identifikaciju prijetnji u zračno-svemirskom prostoru (Advanced Aerospace Threat Identification Program ili AATIP), a za američko izdanje britanskog tabloida The Sun otkriva da su "provokacije" koje su otkrivene u čitavom nizu novih snimki koje je napravila američka vojska stvarne te da je sad najbitnije otkriti o čemu je točno riječ.

Elizonda je bivši predstavnik većine u američkom Senatu Harry Reid prepoznao kao šefa AATIP-a, unatoč službenom nijekanju iz Pentagona. Elizondo je o snimkama i problemu NLO-a progovorio tek nakon što je američko ministarstvo obrane potvrdilo autentičnost čitavog niza novih snimki NLO-a.

O većem dijelu svojeg bivšeg posla Elizondo ipak ne može otvoreno govoriti jer je riječ o strogo povjerljivim informacijama, no otkrio je da je vidio iznimno uvjerljive podatke koji su ga uvjerili u postojanje tih čudnih objekata koji naočigled prijete SAD-u.

Elizondo je napustio mjesto šefa AATIP-a jer je htio raspravu o NLO-ima (koje su u krugovima američkih vlasti i znanstvenim krugovima naziva radije neidentificiranim zračnim fenomenima, odnosno NZF) proširiti u javnost. Naime, on smatra da su ti objekti pitanje nacionalne sigurnosti.

Prošle godine formirana je i NZF radna skupina koja je dobila zadatak da u roku od 180 dana napravi izvještaj o tim neobičnim fenomenima koje su u više navrata kamerama snimili američki vojnici.

Nisam NLO stručnjak, ja sam istražitelj i moj je posao bio jednostavan - prikupiti podatke i govoriti istinu. Postoji nešto na našem (američkom) nebu, ne znamo o čemu je riječ, ne znamo kako to radi, ne znamo što to može sve učiniti, ne znamo tko je iza upravljača, ne znamo koje su im namjere i ne možemo napraviti niti jednu prokletu stvar u vezi s tim, rekao je za The Sun Elizondo.

Raznoraznih teorija o tim novootkrivenim snimkama ne nedostaje, od onih u potpunosti skeptičnih koji kažu da je riječ samo o trikovima proizvedenim kamerom, preko onih da je riječ o najnovijoj američkoj vojnoj tehnologiji, pa do toga tim NZF-ovima upravljaju izvanzemaljci.

Dok sam bio u AATIP-u, naš zadatak bio je pokušati pronaći konvencionalno objašnjenje. Tek kad smo iscrpili sve druge opcije, postali smo sve više angažirani, kaže Elizondo.

Elizondo je rekao i kako vjeruje da jednak interes za NZF-ove imaju i druge velesile, ponajviše Rusija i Kina.

Imamo opravdan razlog vjerovati da su strane neprijateljske zemlje jednako, ako ne i više, zainteresirane za ove teme od nas. To je potvrđeno iz više izvora. U to smo sigurni, kaže Elizondo.

S obzirom na to da se bliži ranije spomenuti rok koji je radna skupina NZF dobila, Elizondo poziva američku javnost da "obuzda svoja očekivanja" u vezi s tim što će biti obznanjeno jer će dio informacija zasigurno biti označen tajnim kako bi se zaštitile metode istraživanja i izvori.

Ako se ispostavi da nas je tehnološki preskočio strani neprijatelj, onda je riječ o obavještajnom zakazivanju na razini 9/11, smatra Elizondo.

Smatra da je 180 dana dovoljno da spomenuta radna skupina američkom Kongresu da informacije koje on traži i zaslužuje u vezi s tom temom.

Dodaje kako američka vlada ima moralnu obvezu o svemu obavijestiti javnost jer je duh pušten iz boce, iako određeni dijelovi vlade još uvijek sve o NZF-u pokušavaju zataškavati.

Oni (NZF) su stvarni, a pitanje je što su zapravo i što ćemo mi učiniti u vezi s tim. Druga mogućnost jest da ako nije riječ o stranoj tehnologiji, onda je riječ o nečem ili nekom drugome, kaže Elizondo.

Najnovije snimke NZF-ova koje su izašle u javnost objavio je dokumentaristički redatelj Jeremy Corbell, a jedna od najčudnijih je ona piramidalnog objekta koji lebdi iznad američkog ratnog broda USS Russell.

Pentagon je potvrdio autentičnost tih najnovijih snimki, no Elizondo smatra da je upitno pokazuju li te snimke nešto "doista anomalijsko" ili je tu riječ o konvencionalnoj tehnologiji ili triku kamere.

Trebamo još činjenica i podataka prije negoli počnemo s pretpostavkama, a to je upravo svrha radne skupine NZF, rekao je Elizondo.

Ipak dodaje da su i te najnovije snimke dokaz da sustav funkcionira te da agencije sad to vrlo ozbiljno shvaćaju.

Na pitanje zašto je Pentagon sad odlučio napraviti tako neobičan potez i potvrditi sve te snimke, Elizondo pojašnjava da su prije to pokušali ignorirati i da im se to obilo o glavu obzirom na to da su informacije o svemu počele curiti u javnost.

Shvatili su da laganje o toj temi nije najbolje rješenje te da je bolje priznati i upravljati tim informacijama, smatra Elizondo.

Izvor: The Sun

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti