Black Shark – kineska zvijer namijenjena gamerima

Xiaomi je predstavio pametni telefon za gamere i dodatni kontroler koji će omogućiti još veće uživanje u mobilnim igrama

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 14.04.2018. / 07:39

Black Shark (Foto: Blackshark) (Foto: Blackshark)

Nakon što je prošle godine Razer predstavio smartphone namijenjen ljubiteljima video igara, ovog tjedna i Xiaomi je predstavio pametni telefon koji bi trebao privući ponajviše mobilne gamere.

Xiaomi Black Shark dolazi s ekranom dijagonale 5,99 inča rezolucije 2160x1080 piksela, pokreće ga Snapdragon 845 mobilna platforma te je dostupan u verzijama sa 6GB RAM-a i 64GB prostora za pohranu podataka, odnosno 8GB RAM-a i 128GB skladišnog prostora. Sa stražnje strane nalaze se dvije kamere – rezolucije 12MP i 20MP (obje s f/1.75 otvorom blende), dok se s prednjom kamerom (rezolucija 20MP) mogu snimati videozapisi u 4K rezoluciji, a na selfije mogu se primjenjivati brojni filteri.

Dok su ove opcije su dostupne i na drugim naprednim modelima pametnih telefona, ono što ovaj uređaj izdvaja od konkurencije i čini ga zanimljivim gamerima jest sustav vodenog hlađenja koji spušta temperaturu za 8 stupnjeva kako ne bi došlo do pregrijavanja procesora pri dužem igranju najzahtjevnijih igara te dodatni kontroler za lakše upravljanje igrama.

Black Shark Gamepad s telefonom se povezuje putem Bluetootha, dolazi s vlastitom baterijom i omogućit će još veće uživanje u video igrama jer, umjesto s ekranom osjetljivim na dodir, igrama će se upravljati hardverskim tipkama kao na konzolama.

Ovaj kontroler prodavat će se posebno i njegova cijena na kineskom tržištu iznosit će tridesetak dolara, no za prvih 50 tisuća kupaca Black Shark Gamepad bit će besplatan, što bi mogao biti razlog više zbog kojeg bi ljubitelji mobilnog igranja mogli razmisliti o kupovini ovog uređaja.

Snažne performanse trebaju i snažnu bateriju te Black Shark dolazi s baterijom kapaciteta 4000mAh te ima podršku za brzo punjenje.

Xiaomijev gamerski smartphone na kineskom tržištu pojavit će se u prodaji od 20. travnja po cijeni od oko 480 dolara za model sa 6GB, odnosno 560 dolara za model sa 8GB RAM-a, a još nije poznato hoće li se pojaviti i na drugim tržištima.

Izvor: GSM Arena

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti