BlackBerry Key2: Telefon za korisnike kojima je važna sigurnost, privatnost i - tipkovnica

Kompanija TCL koja ima pravo na korištenje imena jednog od najpopularnijih mobilnih brandova iz prošlosti predstavila je novi model pametnog telefona

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 08.06.2018. / 09:55

BlackBerry Key2 (Foto: BlackBerry) (Foto: BlackBerry)

Zahvaljujući glasinama s mreže o novom modelu BlackBerryja znali smo gotovo sve i prije njegovog jučerašnje službenog predstavljanja. Kako je riječ o BlackBerry brandu, jasno je s čime se ovaj uređaj razlikuje od konkurencije – s hardverskom tipkovnicom te je BB Key2 namijenjen upravo malom broju mobilnih korisnika kojima je draže tipkanje s fizičkom, a ne virtualnom tipkovnicom te ljubiteljima ovo legendarnog branda.

Telefon pokreće Qualcommov Snapdragon 660 čipset i Android 8.1 Oreo mobilni operativni sustav, ima 6GB RAM-a, a isporučivat će se s verzijama sa 64 i 128GB memorije. Dijagonala ekrana iznosi 4,5 inča uz rezoluciju od 1620x1080 piksela i omjerom stranica 3:2, tipkovnica ima pozadinsko osvjetljenje, senzor za otiske prstiju implementiran u tipku space te Speed Key za brži pristup aplikacijama, a što se kamera tiče, sa stražnje strane nalaze se dvije kamere rezolucije 12MP, dok je s prednje strane 8MP selfie kamera.

Od ostalih opcija treba izdvojiti 3,5 mm izlaz za slušalice i USB Type-C priključak, BlackBerryjeve dodatne alate za sigurnost, privatnost i produktivnost te 3500mAh bateriju koja dolazi s opcijom Smart Battery Experience – telefon uči vaše dnevne navika punjenja baterije te korisnicima preporučuju kada bi bilo najbolje vrijeme za punjenje. Iz TCL-a, kompanije koja je kupila prava na korištenje branda BlackBerry kažu kako bi baterija trebala izdržati dva dana između punjenja.

Prilikom predstavljanja ovog uređaja viši potpredsjednik TCL-a Alain Lejeune rekao je kako današnji telefoni korisnicima nude manje-više iskustva te između njih nema previše razlike, dok su s BlackBerryjem Key 2 predstavili pametni telefon koji se izdvaja od konkurencije. Dodao je kako Key2 donosi inovacije zbog kojih je ovo ne samo jedan od najboljih uređaja za privatnost i sigurnost, već je i najnapredniji BlackBerry kojeg su ikada predstavili.

BlackBerry Key 2 na tržištu bi se trebao pojaviti tijekom ovog mjeseca po cijeni od 650 dolara.

Izvor: VentureBeat
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti