BlackBerry ne želi odustati od smartphonea, pa je tako pored Z3 i Classic-a, najavio još jedan uređaj pomalo neobičnog izgleda BlackBerry Passport.

Naime, Passport dolazi s 4.5 inčnim zaslonom, no rezolucije 1440x1440 piksela, a postoje glasine kako će uređaj imati tipkovnicu osjetljivu na dodir radi lakše auto korekcije. BlackBerry je shvatio da ne može živjeti od hardvera, kao što je to bio slučaj prije 10-ak godina, pa se tako fokusirao na razvoj softvera i servisa, koji donose čak 61 posto ukupnog prihoda.

Hardver nije primaran biznis, znaju to u BlackBerryju, no to ne znači da ne mogu ostati u utrci za tržište smartphonea. Naravno, teško će se boriti protiv velikih igrača kao što su Samsung i Apple, no opet drže svoj dio, pa su tako u posljednjem tromjesečju prodali 2.6 milijuna uređaja kroz maloprodaju.

BlackBerryju nije sigurno lako boriti se na ovom sve konkurentnijem tržištu na kojem su nekad bili vladari. Apple je objavio iOS8 kojim je zakoračio korak dalje u softveru, prvenstveno radi novih mogućnosti koje omogućuju aplikacijama međusobnu komunikaciju, Google će uskoro objaviti svoj novi softver na I/O konferenciji, a Amazon je objavio novi smartphone Fire Phone koji je opet duboko integriran s ekosustavom kompanije, iako ima impresivne hardverske karakteristike.

Novi Passport objavit će se na događaju u Londonu u rujnu ove godine, pa ćemo znati i više detalja o ovo uređaju.

Izvor VentureBeat

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju