BlackBerry predstavio svoj treći Android telefon

DTEK60 telefon dostupan je od ovog utorka.

Monika Nožić Monika Nožinić | 26.10.2016. / 07:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kanadski proizvođač mobilnih telefona BlackBerry predstavio je svoj posljednji pametni telefon čije će komponente kupiti sam.

"Ovo je naš telefon. Naša odgovornost je potpuna", izjavio je operativni direktor Marty Beard.

BlackBerry je prošli mjesec priopćio da više nema u planu dizajnirati svoje uređaje, već da će za to biti zaduženi partneri kompanije. Umjesto toga, kompanija će sredstva, koja je do tada izdvajala za proizvodnju mobilnih telefona, pokušati preusmjeriti na razvoj softvera.

Uređaj DTEK60 imat će 5.5-inčni Quad HD ekran osjetljiv na dodir, a cijena najjednostavnijeg modela iznosit će 499 dolara, piše Reuters.

Telefon dolazi s Android 6.0 Marshmallow operativnim sustavom, Qualcomm Snapdragon 820 procesorom, baterijom kapaciteta 3 000mAh, USB Type-C portom, 4GB RAM-a i skenerom otiska prstiju.

Na telefonu će se naći i zadnja 4K kamera od 21 megapiksela, kao i prednja od 8 megapiksela sa mogućnošću snimanja pod kutom od 84 stupnjeva.

Prvi Android uređaj, koji je pratio znatno jeftiniji model DTEK50 (koji se na tržištu našao u srpnju ove godine), kompanija je predstavila u studenom 2015. godine.

DTEK60 dostupan je od ovog utorka.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti