Blocks: Prvi modularni pametni sat

Ovako izgleda prvi pametni sad sa modulima koji se mogu mijenjati.

Monika Nožić Monika Nožinić | 18.10.2015. / 12:21

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Blocks je prvi modularni pametni sat britanske kompanije Blocks Wearables koji se može nadograditi različitim modulima koji su zapravo narukvica, odnosno remen.

Blocks u prosjeku ima 4 dodatna modula koji mogu podrazumijevati NFC, GPS, senzor za čitanje otiska prstiju, senzor koji prati rad srca i slično.

Jezgra ovog sata je AMOLED ekran koji ispod sebe sadrži komponente poput procesora, Bluetooth modula, RAM, SSD internu memoriju i slično, što znači da Blocks može raditi samostalno bez modula kao i svaki drugi prijenosni Bluetooth uređaj.

Ono što ovaj sat čini drugačijim od ostalih pametnih satova je to što korisnik u svakom trenutku može mijenjati strukturu modula i na taj način sat prilagoditi svojim potrebama.

Dizajn sata vrlo je suptilan, a iz Blocks tima kažu da su uložili puno truda i napora kako bi ovaj sat izgledao ne samo estetski lijepo nego i bio dovoljno kvalitetan.

Blocks je na Kickstarteru već ostvario svoj cilj i do sada prikupio preko 876 000 dolara.

Sat će biti kompatibilan sa Android i iOS uređajima, a tim tvrdi da naporno rade na tome da kreiraju zajednicu programera koji će razvijati zanimljive aplikacije kako bi iskoristili "moć narukvice", tj. modula.

Blocks je trenutno potpuno funkcionalan prototip, a na tržištu će se naći u svibnju 2016. godine.

Cijene se na Kickstarteru kreću od 195 dolara za osnovni paket (samo srce sata bez ovih dodataka), dok cijena sata s 4 modula po izboru iznosi 250 američkih dolara.

Izvor: Kickstarter

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti