Blokirajte stranice na Googleu

Google je izdao novu opciju kod pretraživanja koja blokira stranice koje ne želite vidjeti.

Zimo Zimo Duje Vrandečić | 11.03.2011. / 13:49

Blokirajte stranice na Googleu

Google je izdao novu opciju kod pretraživanja koja blokira stranice koje ne želite vidjeti.

Prošlog je mjeseca objavljeno proširenje za Google Chrome za istu funkciju blokiranja, a sada je to službeno i objavljeno.

Po instalaciji proširenja, ova mogućnost se automatski pojavljuje u Chrome-ovom zaglavlju gdje inače stoje ikone svih instaliranih nadogradnji.

Dodavanje neželjenih stranica se može vršiti na dva načina, kod već otvorene stranice potrebno je kliknuti na proširenje pa s opcijom “Block current host:” blokirati trenutno prikazanu ili opcijom “import” samostalno unijeti domene svih neželjenih stranica.

Blokiranje je moguće jedino ukoliko ste prijavljeni na svoj Google račun. Instalacijom dodatka prihvaćate uvjete da Google može koristiti vaše informacije o blokiranim stranicama kako bi poboljšao svoje usluge i proizvode.

Kod daljnje pretrage pojavljivati će se poruka koja će obavještavati o blokiranim stranicama i o statistici i broju istih.

Mi smo za primjer, da vidite kako to funkcionira, blokirali Zimo stranicu. Nakon što smo upisali 'Zimo' u Google tražilicu, na dno svih pretraga se pojavilo sljedeće:

'Some results were removed by the Personal Blocklist Chrome extension (show).'

Ako vas interesiraju blokirane stranice kliknete na “show” i Googole će vam sve izlistati. Što reći na sve ovo osim, pametni naš Google i ako instalirate dodatak javite nam se s vašim komentarima.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti