Osmislili način za razmjenu dječje odjeće i opreme. Roditelji su oduševljeni: "Djeca sve brzo prerastu"

Kombinezoni, hlačice, majice, krevetići, igračke. Nema roditelja koji sve to nije nabavljao. A nakon što ih djeca prerastu, često ne znaju kamo s tim. Tu u priču uskaču Dominik i Filip. Kako? Priču donosi reporterka Dnevnika Nove TV Lara Švigir.

DNEVNIK.hr | 27.03.2023. / 21:58

Galerija

Dominiku i Filipu tek je 30, a njihovu aplikaciju koristi više od 10 milijuna ljudi. I to samo u Velikoj Britaniji. Umjesto da se bacaju, preko aplikacije stara dječja oprema, odjeća i igračke će se razmjenjivati.

Dosta stvari koje djeci kupuju roditelji ona prerastu i postane otpad, pa bi bilo bolje da se to dijeli, a ne da od svega nastane otpad, ističe osnivač Filip Gobin.

Poznat je podatak da je tekstilna industrija jedan od najvećih zagađivača okoliša.

Želimo održati naš planet zdravim i mladim, tako da je ekologija bitna u većini projekata koje radimo, smatra osnivač Dominik Dragičević.

Ekološka osviještenost pod ruku s uštedama - roditelji takvu ideju pozdravljaju.

Bitno je da ta odjeća ide iz generacije u generaciju jer djeca sve brzo prerastu pa treba apsolutno smanjivat igtekstilnu industriju po tom pitanju, smatra jedna majka. S obzirom na to da je proizvodnja robe najveći zagađivač, puno mama moglo bi kupovati preko toga i možda bi neki poklonili, ja recimo imam dosta robe koja mi ne treba, dodala je druga mama.

To je samo jedan u nizu projekata tog dvojca s FER-a. Sada ih imaju više od 15, a krenuli su od aplikacije za pretragu turističkih vodiča. Od druženja na faksu postali su poslovni partneri. Razvijaju mobilne i web-aplikacije za razne industrije. Od 2018. godine svoje su prihode ušesterostručili.

Nekako je sve došlo prirodnim putem, krenuli smo nas dvojica pa smo dobivali projekte, i tako je rastao i tim, objašnjava Filip.

Njihov tim sada broji 30 ljudi, i to iz različitog spektra - od programera, grafičara, dizajnera.

Najviše se fokusiramo na razvoj pojedinca. Konstantno rastemo tako da očekujemo i ove i sljedeće godine zaposliti još ljudi, najavio je Dominik.

Okitili su se i nagradama te ušli u respektabilno društvo 10 najboljih web development agencija u Jugoistočnoj Europi. Svoja znanja odlučili su prenijeti i na mlađe generacije. Spremaju edukacije tijekom ljeta.

Imat će nadzor mentora i zapravo će naučiti novu tehnologiju i kako se u stvarnosti radi mobilna ili web-aplikacija, zaključio je Dominik.

Svi studenti koji budu pohađali edukacije bit će i plaćeni, čime su Filip i Dominik pomaknuli još jednu granicu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti