Bolt se pohvalio novom investicijom od čak 100 milijuna eura

Bolt je dosad prikupio ukupno 300 milijuna eura investicija.

M.Č. | 26.05.2020. / 14:01

Bolt (Foto: Bolt)

Bolt se pohvalio s novih 100 milijuna eura investicije i najavio daljnje širenje usluga. Kako su istaknuli iz te europske platforme za prijevoz na zahtjev, za novu je investiciju zaslužna tvrtka za upravljanje investicijama - Naya Capital Management. Time je Bolt dosad ukupno prikupio sredstva u iznosu višem od 300 milijuna eura.

Iako je kriza privremeno promijenila način na koji se krećemo, dugoročni trendovi koji pokreću mobilnost na zahtjev, poput opadanja posjedovanja osobnih automobila ili prelazak na ekološki prihvatljiviji oblik prijevoza, i dalje rastu. Sretni smo što uz Bolt stoje investitori koji podržavaju našu dugoročnu viziju i ne podliježu nepromišljenom trošenju koje je postalo uobičajeno u Silicijskoj dolini. Sigurniji sam nego ikad da su naša efikasnost i lokalizacija temeljne prednosti u industriji usluga na zahtjev. To nam omogućava da nastavimo nuditi pristupačan prijevoz za milijune korisnika te da osiguramo najbolju zaradu za naše partnere u svijetu nakon pandemije novog koronavirusa, istaknuo je Markus Villig, direktor i suosnivač Bolta.

Oduševljeni smo što imamo priliku investirati u Bolt u ovoj fazi razvoja tvrtke. Pod Markusovim vodstvom Bolt se pozicionirao kao jedan od najkonkurentnijih i najinovativnijih igrača u globalnoj mobilnosti. Vjerujemo da Bolt pomaže pokrenuti temeljne promjene u načinu na koji potrošači stupaju u interakciju s prometnom infrastrukturom te se veselimo daljnjem strateškom ostvarenju vizije tvrtke, dodao je Masroor Siddiqui, upravljački partner i glavni stručnjak za informacije Naya Capital Managemeneta.

Podsjetimo, Bolt trenutačno posluje i pruža svoje usluge prijevoza u više od 150 gradova diljem Europe i Afrike, a u posljednjih nekoliko mjeseci ubrzao je širenje usluge dostave hrane pod nazivom Bolt Food dostupne u 12 zemalja te lansirao Business Delivery, uslugu dostave kojom pomaže dobavljačima kojima je potreban distribucijski partner za isporuku pošiljki u istom danu. Također, uvedena je i usluga Bolt Protect, koja je prvenstveno namijenjena zaposlenicima u nužnim djelatnostima kojima je kretanje gradom neophodno. Na taj način omogućen im je prijevoz u automobilima koji su opremljeni zaštitnom plastičnom pregradom između sjedala vozača i korisnika kako bi se ograničio protok zraka između njih te posljedično sigurnija vožnja za sve.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti