Božićni robot party u Centru za kulturu i informacije Maksimir

Uživajte u toplim napitcima i kolačima koje će vam poslužiti vrijedne robotske ruke, otkrijte tajnu komunikacije robota i biljki te naučite upravljati bespilotnim letjelicama.

Martina Čizmić | 17.12.2021. / 12:39

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Adventska groznica nije zaobišla ni robote ni dronove koji će u srijedu, 22. prosinca od 13 do 20 sati okupirati Centar za kulturu i informacije Maksimir u Švarcovoj 18 te posjetiteljima posluživati tople napitke i božićne poslastice.

Odrasli posjetitelji će uživati u Džinovom kuhanom ginu, domaćem vrućem ginu, međimurskog proizvođača Blazar Tech d.o.o. iz Šenkovca , za djecu pripremamo čajeve, a roboti će posluživati PanPekove kolače, koji su nas popratili u ovom eventu i donacijom dijela kolača.

Zaposlenici Laboratorija za robotiku i inteligentne sustave upravljanja (LARICS) Fakulteta elektrotehnike i računarstva će u adventskoj kućici ispred Centra posjetitelje upoznati s robotima Frankom, Pepperom, Kinovom i Schunkom koji će zasukati rukave kako bi vas zagrijali u ove hladne dane i uljepšali predstojeće blagdane.

Dok ćete vi uživati, robot Pepper će preuzimati narudžbu te je predati kolegama robotima , koji će potom kolač posuti preljevom i posipom po Vašem izboru i dodati Vam željeno piće.

Istovremeno će se ispred Centra održavati prezentacija rada robota namijenjena učenicima osnovnih i srednjih škola na kojima će iz prve ruke saznati kako roboti mogu komunicirati s biljkama, a i naučiti čemu sve služe bespilotne letjelice.

Školarci će moći i provozati robote te izraditi 2D kartu ili pak saznati kako nas umjetna inteligencija na jeftin i ekološki prihvatljiv način može upozoriti o kvaliteti zraka, tla i vode u našoj okolini. Naučit će i kako međusobno komuniciraju roboti i biljke te kako se bespilotnom letjelicom može izraditi 3D model makete građevine.

Božićni robot party odvija se pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država. Više informacija potražite na https://www.mojmaksimir.com, a za radionice se možete prijaviti ovdje.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti