BrewArt: Pretvorite vodu u pivo pomoću pametnog telefona

Uređaj koji će vam omogućiti da omiljeno pivo napravite kod kuće...

Monika Nožić Monika Nožinić | 28.06.2016. / 07:30

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Uređaj BrewArt djelo je Scotta Harrisa i Paula Burgea, zaposlenika Coopers pivovare, a riječ je o posebnom sustavu proizvodnje kvalitetnog piva.

Ideja je nastala prije osam godina, kada je naglo porasla popularnost unikatnih piva iz mikro pivovara.

"Htjeli smo da ljudi piju manje, ali kvalitetnije. Malo smo istraživali i zaključili da bi nekim ljudima trebalo omogućiti da samostalno proizvode pivo i pritom se dobro zabave", kažu idejni tvorci BrewArta.

View post on imgur.com

BrewArt se sastoji od dvije jedinice, BeerDroida koji može napraviti 10 litara piva te BrewFlo dozera kapaciteta pet litara sa zasebnom termoregulacijom. BeerDroid je povezan s bežičnim internetom, što znači da putem pametnog telefona možete nadgledati proces fermentacije i kad niste kod kuće.

Aplikacija će vas nakon završetka procesa obavijestiti kad je pivo gotovo, a ako ga ne želite odmah piti, uređaj će ga početi hladiti. 

Istoimena kompanija BrewArt prodaje i sastojke koji su potrebni za proizvodnju piva, kao i BrewPrints pakiranja za one koji žele napraviti repliku svog omiljenog piva.

Uređaj će se u sredinom srpnja pojaviti na tržištu u Australiji, po cijeni od 799 australijskih dolara za BeerDroid i 699 dolara za BrewFlo, a nedugo nakon toga uređaj bi se trebao pojaviti i u SAD-u te Velikoj Britaniji.

Izvor: Mashable

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti