Britanci prosječno godišnje razmjene 10 tisuća SMS-ova u istoj kući

"Možeš li isključiti televiziju?", "Što je za večeru?" ili "Dolaziš li u krevet?" neke su od najčešćih poruka.

Martina Čizmić | 22.12.2017. / 08:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Prosječni Britanac zbog lijenosti ili izbjegavanja sukoba pošalje oko 10 tisuća SMS-ova godišnje članovima svoje obitelji udaljenima sobu ili dvije, pokazalo je istraživanje objavljeno u četvrtak.

"Možeš li isključiti televiziju?", "Što je za večeru?" ili "Dolaziš li u krevet?" neke su od najčešćih poruka poslanih u tom kontekstu, pokazala je internetska anketa koju je u prosincu na dvije tisuće britanskih obitelji provela tvrtka Broadbandchoices.

Najodgovornije za takve poruke su majke koje na svakodnevno šalju zahtjeve poput "ugasi svjetlo" ili naređuju da se "ide na spavanje", priopćila je ta tvrtka.

Za 16 posto ispitanih slanje poruke jedini je način da ih djeca poslušaju, a kad bi započeli razgovor licem u lice, to bi završilo svađom. Jedan od četiri ispitanika smatra kako je komunikacija porukama "zabavna".

Mobiteli su danas dio nas, pa nije iznenađujuće vidjeti da si ljudi šalju poruke unutar iste kuće, istaknula je Vix Leyton, stručnjakinja za potrošačka pitanja u Broadbandchoicesu. Ona taj fenomen objašnjava "lijenošću" ili potrebom "razgovora o osjetljivim temama".

Među tri najčešće takve poruke jesu romantična "Volim te", pragmatična "Ručak je gotov" i tipično britanska "Doneseš mi šalicu čaja?".

(Hina)

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti