Britanski "Iron Man" oborio svoj stari letački Guinnessov rekord za više od 80 kilometara na sat

Britanski izumitelj, poznatiji i kao stvarni "Iron Man", oborio je vlastiti brzinski rekord u mlaznom letećem odijelu. Zapravo, nije ga srušio, već ga je naprosto raznio.

Branimir Vorša | 20.11.2019. / 13:16

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Osnivač tvrtke Gravity Industries, izumitelj i "Iron Man" našeg doba, Richard Browning, svojim letećim odijelom na mlazni pogon ponovno je oborio rekord. Nakon što je u svom mlaznom odijelu postavio prvi brzinski rekord od 51,53 kilometara na sat u letu, sad je taj rekord ostavio u prašini. Nedavno je poletio i ostvario brzinu od čak 136,1 kilometar na sat! Oba su rekorda, naravno, ujedno i Guinnessovi rekordi.

S obzirom na razliku između dva rekorda, dojma smo kao da se ovim prijašnjim tek šalio s javnošću, a tome u prilog dodatno ide i činjenica da je nakon postavljanja novog rekorda izjavio da je to "tek početak" i da se može vidjeti da leti brzinom i do 250 kilometara na sat.

Mlazno odjielo s naoružanjem (Screenshot: James Burton/YouTube) Britanski "Iron Man" dobio prvo "naoružanje" na svojem mlaznom odijelu

Robot Giddeon Brothersa Hrvatski potpuno autonomni mobilni roboti odsad voze po hrvatskim skladištima

Ipak, naglasak pri postizanju pravih brzina u domeni stripovskog i filmskog junaka čijim ga nadimkom mnogi časte Browning je ipak stavio na sigurnost.

Učinit ćemo to stabilnim i razumnim koracima. 130 kilometara na sat zasad je jako dobro, rekao je.

Njegovo 3D isprintano letačko odijelo zapravo je nadmašilo čak i njegova očekivanja postavljanjem ovog rekorda jer se nadao da će uspjeti dosegnuti 110 kilometara na sat.

Ipak, letjeti i više nego 20 kilometara na sat brže, ne mogu biti sretniji nego što jesam, priznao je Browning.

Podsjetimo, nedavno je Browning na svoje mlazno odijelo montirao i naoružanje u obliku airsoft replike kako bi pokazao da je njegova platforma za letenje potencijalno primjenjiva i u drugim granama, primjerice policiji i vojsci.

Izvor: SyFy.com

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti