Budući lideri i inovatori o digitalnim tehnologijama, multinacionalnim kompanijama, poduzetništvu i zelenim politikama raspravljaju na LEAP Summitu

Tijekom dana, na tri pozornice: LEAP stage, Ideas & Tech by EEN i Green stage, izmjenjuju su se brojni govornici, panelisti, predstavnici tvrtki, startupova i freelancera, koji s publikom dijele svoja iskustva vezana uz poduzetništvo, održivi razvoj, inovacije, digitale tehnologije te razvoj karijera.

Martina Čizmić | 12.05.2022. / 14:51

Galerija

LEAP Summit se vratio! Ova multidisciplinarna konferencija po sedmi je put okupila je sudionike iz više od 20 zemalja koji će tijekom dva dana imati prilike čuti više od 60 inozemnih i domaćih predavača, a sve uz generalno partnerstvo Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj.

Na samom otvorenju, na glavnoj LEAP pozornici, sudionike je pozdravila zamjenica voditelja predstavništva Europske komisije u Zagrebu, Maja Orel Schwarz. Istaknula je kako su vrijednosti koje promiče LEAP Summit upravo one koje svojim projektima, poput Erasmus+ i Horizon Europa, promiče i Europska unija.

LEAP Summit - 1 LEAP summit se vraća u punom sjaju s impresivnom listom panelista iz Infobipa, Rimac Technologyja, IBM-a..

Naš je posao čuvati europske principe i vrijednosti, promicati ih te prvenstveno, težiti ispuniti pun potencijal Europe kao najboljeg mjesta na svijetu. Vaša budućnost je naša budućnost i raduje nas što smo vam podrška u novoj eri vaših života. Godina 2022. Europska je godina mladih, a to je izvrsna prilika za podršku Europske komisije ovom summitu, dodala je Orel Schwarz.

Punu dvoranu pozdravila je i državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, Željka Josić, koja je istaknula kako su mnogi od panelista konferencije svoje ideje pretvorili u uspješan posao poznat izvan granica Hrvatske. Istaknula je kako je LEAP Summit prilika mladima za učenje kreiranja pozitivnog i stimulativnog poslovnog okruženja i pokretanja posla u domovini.

Tijekom dana, na tri pozornice: LEAP stage, Ideas & Tech by EEN i Green stage, izmjenjuju su se brojni govornici, panelisti, predstavnici tvrtki, startupova i freelancera, koji s publikom dijele svoja iskustva vezana uz poduzetništvo, održivi razvoj, inovacije, digitale tehnologije te razvoj karijera.

Posebnu je pozornost privuklo izlaganje stručnjaka Europske komisije za e-mobility i smart mobility Jaimea Ruiza Huescara, stručnjakinje za umjetnu inteligenciju i podatke, Lidije Kralj, poznatog TikTok influencera Daria Marčaca i člana Uprave i potpredsjednika za planiranje i provedbu strategije Infobipa, Marina Bezića.

Voditeljica Službe za razvoj i podršku poduzetništva HAMAG-BICRO-a Iva Milašinčić predstavila je digitalnu platformu India-Croatia Startup Bridge koja omogućuje snažnije povezivanje poduzetnika iz Hrvatske i Indije, proširenje njihova poslovanja i pozicioniranje na globalnom tržištu. Ujedno je predstavila Indijsko-hrvatski startup izazov, natjecanje u okviru kojeg se traže inovativna rješenja startup poduzeća za tri iskazana problema. Ukupna vrijednost nagrada koje omogućuju partneri projekta Infobip, KONČAR i HexGn iznosi 43.000 američkih dolara. Inovativna rješenja moguće je prijaviti do 31. svibnja putem poveznice.

Slika nije dostupna Sedmi LEAP Summit očekuje više od 2500 sudionika i više od 60 predavača
 
Nikola Balić, voditelj Odjela za znanost i inovacije sa Sveučilišta u Splitu, predstavio je FINNO platformu koja nudi informacije o financijskim instrumentima i podršci za inovacije dostupnim malim i srednjim poduzećima (MSP) u jugoistočnoj Europi. Putem platforme je također moguće brzo i jednostavno organizirati online sastanak s brojnim EEN savjetnicima iz regije. Platforma je razvijenu u sklopu Europske poduzetničke mreže, s ciljem jačanja daljnjeg jačanja rasta i razvoja MSP-a u cijeloj regiji. Platforma je dostupna na https://www.finnosee.eu/.

LEAP summit globalni je event pa tako mladima pruža priliku da se globalno poslovno povezuju. Upravo to se pokazalo kao jedna od odrednica budućnosti poslovanja, kako za poduzetnike tako i za korporacije, a to je ono što i LEAP želi donijeti te pritom inspirirati. Ovaj summit ujedno nas i uči kako riješavati probleme na poduzetnički način, ne samo kroz obrazovanje već i kroz osobni rast i razvoj, a da pritom zadržimo ono što nam je bitno, poručila je Sara Smojver, članica organizacijskog tima Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije, koji već sedam godina uspješno organizira LEAP Summit.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti